Bylinkové brambory s parmazánem
- Celková doba 31 min
- 15 min
Příprava - 16 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
8 kg Středně velké brambory Yukon Gold, cca 2 kg
6 cl Olivový olej
2 čl Provensálské bylinky
Sůl, pepř
100 g Strouhaný parmazán
Příslušenství
Gril Odkapávací tác
Příprava
Fáze 1 /3
Uvařte brambory do měkka a nechte je vychladnout. Po vychladnutí je nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Smíchejte s olivovým olejem, provensálskými bylinkami, solí a pepřem. Obě strany brambor potřete touto omáčkou.
Fáze 2 /3
Vložte grilovací mřížku do přístroje a předehřejte jej v programu GRILL po dobu 15 minut. Po předehřátí dejte polovinu brambor do varné nádoby. Nastavte program GRILL na dobu 10 minut. V polovině pečení brambory otočte. Po upečení postup opakujte se zbývajícími bramborami. Máte-li fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, dejte grilovací mřížku do prostřední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Do spodní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Nastavte program GRILL na 15 minut, abyste přístroj předehřáli. Po předehřátí přendejte polovinu brambor na grilovací mřížku a nastavte program GRILL na 10 minut při teplotě 200 °C. V polovině pečení brambory otočte. Po upečení postup opakujte se zbývajícími bramborami.
Fáze 3 /3
Brambory jsou upečené, když jsou měkké a jsou na nich vidět stopy od grilovací mřížky. Přendejte brambory na velký talíř a posypte je parmazánem.