Bylinkové brambory s parmazánem - recept EASY FRY & GRILL 2 in 1 XXL | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bylinkové brambory s parmazánem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 31 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    16 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 8 kg Středně velké brambory Yukon Gold, cca 2 kg

  • 6 cl Olivový olej

  • 2 čl Provensálské bylinky

  • Sůl, pepř

  • 100 g Strouhaný parmazán

Příslušenství

  • Gril
    Gril
  • Odkapávací tác
    Odkapávací tác

Příprava

Fáze 1 /3

Uvařte brambory do měkka a nechte je vychladnout. Po vychladnutí je nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Smíchejte s olivovým olejem, provensálskými bylinkami, solí a pepřem. Obě strany brambor potřete touto omáčkou.

Fáze 2 /3

Vložte grilovací mřížku do přístroje a předehřejte jej v programu GRILL po dobu 15 minut. Po předehřátí dejte polovinu brambor do varné nádoby. Nastavte program GRILL na dobu 10 minut. V polovině pečení brambory otočte. Po upečení postup opakujte se zbývajícími bramborami. Máte-li fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, dejte grilovací mřížku do prostřední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Do spodní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Nastavte program GRILL na 15 minut, abyste přístroj předehřáli. Po předehřátí přendejte polovinu brambor na grilovací mřížku a nastavte program GRILL na 10 minut při teplotě 200 °C. V polovině pečení brambory otočte. Po upečení postup opakujte se zbývajícími bramborami.

Fáze 3 /3

Brambory jsou upečené, když jsou měkké a jsou na nich vidět stopy od grilovací mřížky. Přendejte brambory na velký talíř a posypte je parmazánem.