Bezlepkový chléb
- Celková doba 1 hod. 50 min
- 10 min
Příprava - 40 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
150 g Pohanková mouka
100 g Rýžová mouka
100 g Jáhlová mouka
50 g Mleté mandle
8 g Sušené pekařské droždí
50 g Bramborový škrob
30 g Lněná semena
2 pl. Olivový olej
2 špet. Sůl
50 cl Vlažná voda
Příslušenství
Forma na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /6
Pokud formu nemáte, vložte do parního košíku pečicí papír a vytvořte ji.
Fáze 3 /6
Droždí rozpusťte ve vodě. Všechny ingredience smíchejte dohromady a postupně přilévejte vodu. Přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu odpočívat.
Fáze 4 /6
Těsto nalijte do dortové formy, poté ji zakryjte potravinářskou fólií. Vložte ji do košíku a ten do hrnce s 200 ml vody.
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Vyjměte z formy a před podáváním nechte vychladnout.