Bezlepkový chléb
- Celková doba 1 hod. 50 min
- 10 min
Příprava - 40 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
150 g Pohanková mouka
100 g Rýžová mouka
100 g Jáhlová mouka
50 g Mleté mandle
8 g Sušené pekařské droždí
50 g Bramborový škrob
30 g Lněná semena
2 pl. Olivový olej
2 špet. Sůl
50 cl Vlažná voda
Příslušenství
Forma na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
150g Pohanková mouka 100g Rýžová mouka 100g Jáhlová mouka 50g Mleté mandle 8g Sušené pekařské droždí 50g Bramborový škrob 30g Lněná semena 2pl. Olivový olej 2špet. Sůl 50cl Vlažná voda
Fáze 2 /6
Pokud formu nemáte, vložte do parního košíku pečicí papír a vytvořte ji.
Fáze 3 /6
Droždí rozpusťte ve vodě. Všechny ingredience smíchejte dohromady a postupně přilévejte vodu. Přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu odpočívat.
150g Pohanková mouka 100g Rýžová mouka 100g Jáhlová mouka 50g Mleté mandle 8g Sušené pekařské droždí 50g Bramborový škrob 30g Lněná semena 2pl. Olivový olej 2špet. Sůl 50cl Vlažná voda
Fáze 4 /6
Těsto nalijte do dortové formy, poté ji zakryjte potravinářskou fólií. Vložte ji do košíku a ten do hrnce s 200 ml vody.
Forma na pečení
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Vyjměte z formy a před podáváním nechte vychladnout.