Bezlepkový chléb - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bezlepkový chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 50 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

6 os.

  • 150 g Pohanková mouka

  • 100 g Rýžová mouka

  • 100 g Jáhlová mouka

  • 50 g Mleté mandle

  • 8 g Sušené pekařské droždí

  • 50 g Bramborový škrob

  • 30 g Lněná semena

  • 2 pl. Olivový olej

  • 2 špet. Sůl

  • 50 cl Vlažná voda

Příslušenství

  • Forma na pečení
    Forma na pečení

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si ingredience.

  • 150g Pohanková mouka
  • 100g Rýžová mouka
  • 100g Jáhlová mouka
  • 50g Mleté mandle
  • 8g Sušené pekařské droždí
  • 50g Bramborový škrob
  • 30g Lněná semena
  • 2pl. Olivový olej
  • 2špet. Sůl
  • 50cl Vlažná voda

Fáze 2 /6

Pokud formu nemáte, vložte do parního košíku pečicí papír a vytvořte ji.

Fáze 3 /6

Droždí rozpusťte ve vodě. Všechny ingredience smíchejte dohromady a postupně přilévejte vodu. Přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu odpočívat.

  • 150g Pohanková mouka
  • 100g Rýžová mouka
  • 100g Jáhlová mouka
  • 50g Mleté mandle
  • 8g Sušené pekařské droždí
  • 50g Bramborový škrob
  • 30g Lněná semena
  • 2pl. Olivový olej
  • 2špet. Sůl
  • 50cl Vlažná voda

Fáze 4 /6

Těsto nalijte do dortové formy, poté ji zakryjte potravinářskou fólií. Vložte ji do košíku a ten do hrnce s 200 ml vody.

  • Forma na pečení

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Vyjměte z formy a před podáváním nechte vychladnout.