Bezlepkový chléb s pohankou a kaštany
- Celková doba 2 hod. 35 min
- 10 min
Příprava - 50 min
Vaření - 1 hod. 35 min
Chlazení
Přísady
6 os.
225 g Kaštanová mouka
225 g Pohanková mouka
1.5 čl Hnědý cukr
1.5 čl Prášek do pečiva
1.5 čl Jedlá soda
1.5 čl Jemná sůl
1.5 čl Jablečný ocet
3 Vejce
52 cl Voda
7 pl. Slunečnicová semínka a lněná semínka
Příslušenství
Forma na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
225g Kaštanová mouka 225g Pohanková mouka 1.5čl Hnědý cukr 1.5čl Prášek do pečiva 1.5čl Jedlá soda 1.5čl Jemná sůl 1.5čl Jablečný ocet 3 Vejce 52cl Voda 7pl. Slunečnicová semínka a lněná semínka
Fáze 2 /6
Pokud nemáte dortovou formu, vyložte parní košík pečícím papírem.
Fáze 3 /6
V míse mixéru smícheje všechny suché ingredience (kromě semínek). Přidejte vejce, ocet, vodu a semínka. Promíchejte.
225g Kaštanová mouka 225g Pohanková mouka 1.5čl Hnědý cukr 1.5čl Prášek do pečiva 1.5čl Jedlá soda 1.5čl Jemná sůl 1.5čl Jablečný ocet 3 Vejce 52cl Voda 7pl. Slunečnicová semínka a lněná semínka
Fáze 4 /6
Těsto nalijte do dortové formy, poté ji zakryjte potravinářskou fólií. Vložte ji do košíku a do hrnce s 200 ml vody.
Forma na pečení
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Vyjměte z formy a před podáváním nechte vychladnout.