Bezlepkový chléb s pohankou a kaštany - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bezlepkový chléb s pohankou a kaštany

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 35 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    50 min
  • Chlazení
    1 hod. 35 min

Přísady

6 os.

  • 225 g Kaštanová mouka

  • 225 g Pohanková mouka

  • 1.5 čl Hnědý cukr

  • 1.5 čl Prášek do pečiva

  • 1.5 čl Jedlá soda

  • 1.5 čl Jemná sůl

  • 1.5 čl Jablečný ocet

  • 3 Vejce

  • 52 cl Voda

  • 7 pl. Slunečnicová semínka a lněná semínka

Příslušenství

  • Forma na pečení
    Forma na pečení

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si ingredience.

  • 225g Kaštanová mouka
  • 225g Pohanková mouka
  • 1.5čl Hnědý cukr
  • 1.5čl Prášek do pečiva
  • 1.5čl Jedlá soda
  • 1.5čl Jemná sůl
  • 1.5čl Jablečný ocet
  • 3 Vejce
  • 52cl Voda
  • 7pl. Slunečnicová semínka a lněná semínka

Fáze 2 /6

Pokud nemáte dortovou formu, vyložte parní košík pečícím papírem.

Fáze 3 /6

V míse mixéru smícheje všechny suché ingredience (kromě semínek). Přidejte vejce, ocet, vodu a semínka. Promíchejte.

  • 225g Kaštanová mouka
  • 225g Pohanková mouka
  • 1.5čl Hnědý cukr
  • 1.5čl Prášek do pečiva
  • 1.5čl Jedlá soda
  • 1.5čl Jemná sůl
  • 1.5čl Jablečný ocet
  • 3 Vejce
  • 52cl Voda
  • 7pl. Slunečnicová semínka a lněná semínka

Fáze 4 /6

Těsto nalijte do dortové formy, poté ji zakryjte potravinářskou fólií. Vložte ji do košíku a do hrnce s 200 ml vody.

  • Forma na pečení

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Vyjměte z formy a před podáváním nechte vychladnout.