Špička hovězí svíčkové s medem a pečenými bramborami
- Celková doba 1 hod. 43 min
- 20 min
Příprava - 53 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 plátek 1 vepřový plátek
1 pl. Med
1 pl. Olej
2 pl. Sójová omáčka
1.2 kg Brambory
5 strou. Česnek
60 g Husí nebo kachní sádlo
Sůl, pepř
1 sva. Plocholistá petrželka
Příslušenství
Fritovací koš Gril Odkapávací tác
Příprava
Fáze 1 /5
Špičku hovězí svíčkové nakrájejte na plátky silné 3 až 4 cm. V hluboké misce smíchejte med, olej a sójovou omáčku a vložte do ní plátky svíčkové. Nechte marinovat alespoň po dobu 30 minut.
Fáze 2 /5
Mezitím si oloupejte brambory. Nakrájejte je na tenké, asi 3 mm silné plátky, omyjte je, osušte a dejte do mísy. Přidejte oloupaný a na jemno nasekaný česnek, husí nebo kachní sádlo, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a přesypte do fritovacího koše fritézy Easy Fry Oven & Grill.
Fáze 3 /5
Koš vložte do střední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Do dolní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Nastavte program HRANOLKY na 30 minut při teplotě 200 °C. Během pečení jednou nebo dvakrát promíchejte.
Fáze 4 /5
Na konci programu posypte brambory nasekanou petrželkou a znovu promíchejte. Vložte grilovací mřížku nad brambory a nastavte program GRILL na 15 minut.
Fáze 5 /5
Při zaznění časovače dejte na rozpálenou grilovací mřížku plátky svíčkové, zavřete dvířka a nastavte program MANUAL na 10 minut při teplotě 200 °C. V polovině pečení kousky masa otočte. Brambory podávejte s plátky medové svíčkové.