Špízy z hřebenatek s uzenou slaninou
Tefal
Recept od Tefal

Špízy z hřebenatek s uzenou slaninou

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 22 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    7 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 24 hrud. Čerstvé nebo mražené hřebenatky (bez lastury)

  • 24 plá. Uzená slanina

  • 1 Citrón

  • Olivový olej

  • Pepř

  • 1 sva. Bazalka

  • 8 Špejle o délce 15 cm

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /5

Pokud používáte mražené ořechy, nechte je nejprve povolit v misce se studenou vodou.

Fáze 2 /5

Hřebenatky pečlivě osušte.

  • 24hrud. Čerstvé nebo mražené hřebenatky (bez lastury)

Fáze 3 /5

Každý ořech obalte uzenou slaninou tak, aby byly ploché části ořechu vidět. Přebytečnou slaninu odřízněte. Pomocí špejle propíchněte ořechy přes uzenou slaninu, aby držely pohromadě. Na každou špejli napíchněte 3 ořechy. Z obou stran je lehce opepřete, ale nesolte, protože slanina je již dost slaná.

  • 24plá. Uzená slanina
  • Pepř
  • 8 Špejle o délce 15 cm

Fáze 4 /5

Špízy položte na standardní plech Easy Fry. Postříkejte je trochou olivového oleje a začněte péct při teplotě 200 °C po dobu 7 minut. Každý špíz pokapejte trochou citrónu.

  • 1 Citrón
  • Olivový olej
  • Základní grilovací deska

Fáze 5 /5

Špízy konzumujte horké s omáčkou beurre blanc a malou miskou rýže. Ozdobte lístky bazalky.

  • 1sva. Bazalka