Selská polévka s kořenovou zeleninou a uzenou slaninou
- Celková doba 51 min
- 25 min
Příprava - 26 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
200 g Uzená slanina
4 Mrkev
2 Ředkev vodnice
0.5 Kořen celeru
2 Bílé cibule
2 Bílá část pórku
150 cl Zeleninový vývar
2 Hřebíček
1 list Bobkový list
Sůl, pepř
1 špet. Muškátový ořech
1 pl. Pažitka
Příprava
Fáze 1 /8
Nakrájejte uzenou slaninu na kostky o velikosti 2 cm. Dejte stranou.
Fáze 2 /8
Oloupejte mrkev, tuřín, celer a cibuli a nakrájejte je na 1 až 2cm kostky.
Fáze 3 /8
Nakrájejte bílou část pórku na plátky o tloušťce 2 cm.
Fáze 4 /8
Na střední teplotě zahřejte pánev a počkejte, až se Thermo-signál zbarví zcela červeně, poté přidejte slaninu. Kousky osmahněte po dobu 3 minut.
Fáze 5 /8
Přidejte všechnu nakrájenou zeleninu a promíchejte tak, aby se obalila v tuku. Nechte vařit další 3 minuty.
Fáze 6 /8
Nalijte zeleninový vývar, poté přidejte hřebíček a bobkový list. Přiveďte k varu, přikryjte a snižte teplotu. Nechte vařit na mírném ohni 20 minut.
Fáze 7 /8
Když je polévka hotová, vyjměte hřebíček a bobkový list. Dochuťte a přidejte muškátový ořech. Na poslední chvíli přidejte pažitku.
Fáze 8 /8
Okamžitě podávejte s opečenými plátky chleba.