Ředkvičkové pesto
- Celková doba 2 hod. 10 min
- 10 min
Příprava - 0 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
120 g Ředkvičková nať
60 g Slunečnicová semínka
1.5 kus Česnek
0.5 kus Citrón
75 g Olivový olej
3 g Sůl
15 g Petržel
Příslušenství
Mixér Mlýnek na mák Sekáček na bylinky
Příprava
Fáze 1 /6
Omyjte, očistěte listy a osušte vršky ředkviček.
Fáze 2 /6
Slunečnicová semínka orestujte na rozpálené nepřilnavé pánvi za stálého míchání, aby získala rovnoměrnou zlatavou barvu. Pár semínek si odložte na ozdobu.
Fáze 3 /6
Oloupaný česnek nakrájený na poloviny, citronovou kůru, olivový olej, natě ředkviček, opražená slunečnicová semínka a sůl dejte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte krémovou a stejnoměrnou směs. Zmáčkněte Start. Dejte na 2 hodiny do lednice.
Fáze 4 /6
Omyjte, odstraňte listy, připravte a osušte petržel a nasekejte ji v sekáčku na bylinky.
Fáze 5 /6
Slunečnicová semínka vyhrazená na ozdobu rozdrťte mlýnkem na koření.
Fáze 6 /6
Ředkvičkové pesto podávejte vychlazené, posypané nasekanou petrželkou a drcenými slunečnicovými semínky. Podáváme s chlebem a několika plátky ředkviček. Toto pesto můžete použít i s těstovinami nebo jako dresink na míchaný salát či sendvič.