Ředkvičkové pesto - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Ředkvičkové pesto

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 10 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

6 os.

  • 120 g Ředkvičková nať

  • 60 g Slunečnicová semínka

  • 1.5 díl. Česnek

  • 0.5 díl. Citrón

  • 75 g Olivový olej

  • 3 g Sůl

  • 15 g Petržel

Příslušenství

  • Mixér
    Mixér
  • Mlýnek na mák
    Mlýnek na mák
  • Sekáček na bylinky
    Sekáček na bylinky

Příprava

Fáze 1 /6

Omyjte, očistěte listy a osušte vršky ředkviček.

  • 120g Ředkvičková nať

Fáze 2 /6

Slunečnicová semínka orestujte na rozpálené nepřilnavé pánvi za stálého míchání, aby získala rovnoměrnou zlatavou barvu. Pár semínek si odložte na ozdobu.

  • 60g Slunečnicová semínka

Fáze 3 /6

Oloupaný česnek nakrájený na poloviny, citronovou kůru, olivový olej, natě ředkviček, opražená slunečnicová semínka a sůl dejte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte krémovou a stejnoměrnou směs. Zmáčkněte Start. Dejte na 2 hodiny do lednice.

  • 1.5díl. Česnek
  • 0.5díl. Citrón
  • 75g Olivový olej
  • 3g Sůl
  • Mixér

Fáze 4 /6

Omyjte, odstraňte listy, připravte a osušte petržel a nasekejte ji v sekáčku na bylinky.

  • 15g Petržel
  • Sekáček na bylinky

Fáze 5 /6

Slunečnicová semínka vyhrazená na ozdobu rozdrťte mlýnkem na koření.

  • Mlýnek na mák

Fáze 6 /6

Ředkvičkové pesto podávejte vychlazené, posypané nasekanou petrželkou a drcenými slunečnicovými semínky. Podáváme s chlebem a několika plátky ředkviček. Toto pesto můžete použít i s těstovinami nebo jako dresink na míchaný salát či sendvič.