Čokoládové suflé
- Celková doba 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
100 g Tmavá čokoláda
3 Vejce (1 žloutek + 3 bílky)
1 čl Kukuřičný škrob
10 cl Mléko
40 g Cukr
25 g Máslo
Příprava
Fáze 1 /5
Kousky čokolády rozpusťte ve vodní lázni nebo při nízkém výkonu v mikrovlnné troubě. Oddělte bílky od žloutků. Ponechte si stranou 3 bílky a 1 žloutek.
100g Tmavá čokoláda 3 Vejce (1 žloutek + 3 bílky)
Fáze 2 /5
V míse vyšlehejte žloutek a kukuřičný škrob. Směs mléka a 30 g cukru přiveďte k varu. Poté, za neustálého míchání, touto směsí přelijte směs vaječných žloutků a kukuřičného škrobu. Směs nalijte do rendlíku a za neustálého míchání vařte při mírné teplotě. Přimíchejte čokoládu. Krém sundejte z plotýnky, aby mohl vychladnout.
1čl Kukuřičný škrob 10cl Mléko 40g Cukr
Fáze 3 /5
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přimíchejte jej jemně do teplého čokoládového krému.
Fáze 4 /5
Vymažte tukem 4 velké misky, vnitřek vysypejte 10 g cukru a směs do nich rozdělte tak, abyste každou misku zaplnili do 2/3.
40g Cukr 25g Máslo
Fáze 5 /5
Grilovací mřížku vložte do nádoby a na ni umístěte misky. Digitální verze: Použijte program DEZERT na 15 minut při teplotě 160 °C. Mechanická verze 2v1: Nastavte teplotu 160 °C na 15 minut.