Česnekový chléb - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Česnekový chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 55 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

8 os.

  • 325 ml vody

  • 40 g cukru

  • 5 g sušeného droždí

  • 20 g hladké mouky

  • 480 g hladké mouky

  • 2 lžičky soli

  • 10 ml olivového oleje

  • 50 ml olivového oleje

  • 4 strou. česneku

  • 5 vět. petrželky

  • 4 vět. tymiánu

  • Sůl na dochucení

  • 100 g sýra, pikantního, nejlépe horského

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /15

Do mísy stroje dejte teplou vodu s cukrem, suché droždí a mouku. Stiskněte "Start".

  • 325ml vody
  • 40g cukru
  • 5g sušeného droždí
  • 20g hladké mouky
  • Flex metla

Fáze 2 /15

Poté nechte 15 minut odpočinout.

Fáze 3 /15

Ke směsi přidejte další mouku, olivový olej a sůl a stiskněte "Start".

  • 480g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 10ml olivového oleje
  • Hnětací hák

Fáze 4 /15

Těsto položte na pomoučený povrch. Rukou vytlačte do čtvercového tvaru. Přeložte strany směrem ke středu a znovu vyrovnejte.

Fáze 5 /15

Z těsta vytvarujte kulatý bochník a položte na plech překladem dolů vyložený pečicím papírem. Povrch těsta lehce naolejujte a přikryjte vlhkou utěrkou.

  • 10ml olivového oleje

Fáze 6 /15

Nechte opět 1 hodinu kynout na teplém místě.

Fáze 7 /15

Troubu předehřejte na 240 stupňů a pečte asi 30 minut (nesmí příliš ztmavnout), poté nechte lehce vychladnout.

Fáze 8 /15

Zatímco se chléb peče, připravte si náplň z bylinkového oleje.

Fáze 9 /15

Nejprve oloupejte a nakrájejte česnek najemno a poté jej vložte do malé misky.

  • 4strou. česneku

Fáze 10 /15

Otrhejte tymián a petrželovou nať a přidejte je do misky s česnekem.

  • 5vět. petrželky
  • 4vět. tymiánu

Fáze 11 /15

Sýr nastrouhejte a dejte stranou.

  • 100g sýra, pikantního, nejlépe horského

Fáze 12 /15

Do směsi česneku, tymiánu a petržele přidejte olivový olej a dochuťte solí.

  • 50ml olivového oleje
  • Sůl na dochucení

Fáze 13 /15

Chléb několikrát podélně a příčně prořízněte až téměř ke dnu tak, abyste vytvořili asi 2 cm "kostky" na povrchu.

Fáze 14 /15

Chléb potřete směsí bylinkového oleje, zejména v prohlubních, a posypte sýrem.

Fáze 15 /15

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.