Česnekový chléb - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Česnekový chléb

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 15 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    40 min

Přísady

6 os.

  • 150 g Voda

  • 1 pl. Krupicový cukr

  • 1 sáček Sušené pekařské droždí

  • 250 g Speciální mouka na pečivo

  • 40 g Olivový olej

  • 5 g Jemná sůl

  • 1 pl. Petrželka

  • 2 strou. Česnek

  • 20 g Strouhaný parmazán

  • 1 čl Mořská sůl Fleur de Sel

Příprava

Fáze 1 /10

Připravte si ingredience.

  • 150g Voda
  • 1pl. Krupicový cukr
  • 1sáček Sušené pekařské droždí
  • 250g Speciální mouka na pečivo
  • 40g Olivový olej
  • 5g Jemná sůl
  • 1pl. Petrželka
  • 2strou. Česnek
  • 20g Strouhaný parmazán
  • 1čl Mořská sůl Fleur de Sel

Fáze 2 /10

V míse smíchejte vodu, cukr a droždí. Nechejte 5 minut odpočívat.

  • 150g Voda
  • 1pl. Krupicový cukr
  • 1sáček Sušené pekařské droždí

Fáze 3 /10

Do mísy dejte mouku, směs vody, cukru a droždí, polovinu oleje, polovinu česneku, sůl a petržel. Hněťte po dobu 3 minut.

  • 150g Voda
  • 1pl. Krupicový cukr
  • 1sáček Sušené pekařské droždí
  • 250g Speciální mouka na pečivo
  • 40g Olivový olej
  • 5g Jemná sůl
  • 1pl. Petrželka
  • 2strou. Česnek
  • 1čl Mořská sůl Fleur de Sel

Fáze 4 /10

Těsto zůstane trochu lepivé. Vložte těsto do moukou lehce vysypané nádoby.

Fáze 5 /10

Těsto nechejte vykynout.

Fáze 6 /10

Na pomoučeném stole těsto osmkrát přeložte. Vytvarujte kuličky o hmotnosti 40 g.

Fáze 7 /10

Nádobu lehce vytřete olejem a vložte do ní kuličky.

  • 40g Olivový olej

Fáze 8 /10

Kuličky posypte parmazánem, mořskou solí Fleur de Sel a druhou polovinou česneku. Potřete zbylým olejem.

  • 40g Olivový olej
  • 2strou. Česnek
  • 20g Strouhaný parmazán
  • 1čl Mořská sůl Fleur de Sel

Fáze 9 /10

Pečení chleba/briošek.

Fáze 10 /10

Vyjměte stěrkou a nechejte vychladnout na mřížce.