Česnekový chléb
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 40 min
Chlazení
Přísady
6 os.
150 g Voda
1 pl. Krupicový cukr
1 sáček Sušené pekařské droždí
250 g Speciální mouka na pečivo
40 g Olivový olej
5 g Jemná sůl
1 pl. Petrželka
2 strou. Česnek
20 g Strouhaný parmazán
1 čl Mořská sůl Fleur de Sel
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /10
V míse smíchejte vodu, cukr a droždí. Nechejte 5 minut odpočívat.
Fáze 3 /10
Do mísy dejte mouku, směs vody, cukru a droždí, polovinu oleje, polovinu česneku, sůl a petržel. Hněťte po dobu 3 minut.
Fáze 4 /10
Těsto zůstane trochu lepivé. Vložte těsto do moukou lehce vysypané nádoby.
Fáze 5 /10
Těsto nechejte vykynout.
Fáze 6 /10
Na pomoučeném stole těsto osmkrát přeložte. Vytvarujte kuličky o hmotnosti 40 g.
Fáze 7 /10
Nádobu lehce vytřete olejem a vložte do ní kuličky.
Fáze 8 /10
Kuličky posypte parmazánem, mořskou solí Fleur de Sel a druhou polovinou česneku. Potřete zbylým olejem.
Fáze 9 /10
Pečení chleba/briošek.
Fáze 10 /10
Vyjměte stěrkou a nechejte vychladnout na mřížce.