Začněte s Ingeniojižnyní
Jednoduché. Všestranné. Důmyslné.
Odnímatelná rukojeť Ingenio přináší do vaší kuchyně opravdovou revoluci! Objevte všechny možné důvody, proč se zamilovat do nádobí Ingenio!
Ingenio přináší revoluci ve vaření, představuje totiž nádobí, které lze ze sporáku přesunout do trouby, na stůl, nebo dokonce do lednice. Vaření nikdy nebylo snazší!
Krok č. 1
Kuřecí paličky promíchejte v hluboké pánvi se všemi ingrediencemi určenými na barbecue marinádu, přiklopte hermeticky uzavíratelným víkem a nechte několik hodin odležet v lednici.
Krok č. 2
Troubu předehřejte na 180 °C. Papriku zbavte zrníček a nakrájejte. Nakrájenou papriku přidejte do rendlíku nebo hluboké pánve. S pomocí rukojeti vložte do trouby. Nechte 30 minut péct.
Krok č. 3
Rozehřejte na pánvi wok olej s máslem. Osmahněte cibuli, ale nenechte ji zhnědnout. Přidejte rýži a opatrně míchejte (dokud cibule nezesklovatí). Přidejte tekutiny (600 ml vody nebo kuřecího vývaru), přiveďte k varu a nechte jemně probublávat (bez pokličky) 20 až 25 minut.
Krok č. 4
Když je rýže uvařená, zkontrolujte, zda je hotové i kuře a můžete jej podávat s rýží a s lístkem bazalky.
Krok č. 1
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Krok č. 2
Oškrábejte a nakrájejte brambory, dejte je do rendlíku a zalijte vodou. Zapněte sporák a zakryjte brambory skleněnou pokličkou. V hluboké pánvi osmahněte cibuli, mrkev a celer, ale nenechte je zhnědnout. Přidejte mleté hovězí, osolte a opepřete.
Krok č. 3
Důkladně osmahněte, přidejte rajčatový protlak a rozmačkaný česnek, poté nechte na ohni ještě dvě až tři minuty. Přidejte hovězí vývar, tymián, bobkový list a nechte probublávat na nízkém stupni 25 až 30 minut.
Krok č. 4
Přidejte do rendlíku máslo, mléko a muškátový oříšek. Když je maso dobře propečené, rozprostřete po mase bramborovou kaši a pokapejte máslem.
Krok č. 5
S pomocí odnímatelné rukojeti přesuňte hlubokou pánev do trouby. Pečte 15 minut na 180 °C.
Krok č. 6
S pomocí rukojeti vyndejte hlubokou pánev z trouby a okamžitě podávejte.
Krok č. 1
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Krok č. 2
V rendlíku uvařte brambory se solí a přikryjte skleněnou pokličkou Ingenio. Olej s máslem rozehřejte na pánvi na smažení a přidejte maso a šalotku. Nechte maso zatáhnout z obou stran (asi 5 minut na každé straně). Použijte pokličku na cezení a sceďte brambory. Přidejte je na pánev na smažení.
Krok č. 3
S pomocí odnímatelné rukojeti přesuňte pánev na smažení do trouby. Hovězí s bramborami pečte v troubě asi 15 minut na 180 °C.
Krok č. 4
V rendlíku o průměru asi 16 cm redukujte ocet, estragon a mletý pepř na čtvrtinu objemu (méně než minutu). Ztlumte, přidejte žloutky a ručně šlehejte pohybem kopírujícím tvar osmičky. Když je směs hustá a napěněná, přidávejte pomalu máslo.
Krok č. 5
S pomocí odnímatelné rukojeti vyjměte hovězí s bramborami z trouby.
Krok č. 6
Nakrájejte hovězí a brambory promíchejte s vypečenou šťávou. Podávejte s bernskou omáčkou.
Krok č. 1
Troubu si předehřejte na 220 °C. Pro lepší chuť si můžete udělat domácí těsto.
Krok č. 2
Pro přípravu karamelu: použijte velkou nepřilnavou pánev Ingenio a přidejte vodu a cukr. Povařte, dokud nedosáhnete zlatavé barvy. Nenechte karamel příliš zhnědnout, jinak zhořkne – na to pozor!
Krok č. 3
Když je karamel hotový (světlý), sundejte pánev ze sporáku a přidejte máslo. Oloupejte jablka, vyndejte jadřince, nakrájejte na čtvrtky a naskládejte do pánve v soustředných kruzích. Některé čtvrtky jablek přeřízněte napůl a vytvořte druhou vrstvu, která zaplní mezery. Nakrájejte zbylých 25 gramů másla na jablka.
Krok č. 4
Vyjměte křehké těsto z lednice a rozválejte jej do kruhu o něco většího, než je samotná pánev. Těsto položte na jablka.
Krok č. 5
Okraje těsta vmáčkněte mezi okraje pánve a jablka, poté pocukrujte 20 gramy moučkového cukru. S pomocí rukojeti přesuňte koláč do trouby. Pečte v troubě asi 40 minut na 220 °C.
Krok č. 6
Koláč je hotov, když vytéká karamel na bocích a když je upečené těsto. Když je upečeno, tak s pomocí rukojeti vyndejte koláč z trouby. Použijte rukojeť a zatočte pánví ze strany na stranu, aby se odlepilo těsto od stěn pánve. Nechte 15 minut vychladnout. Položte na koláč obrácený talíř a trochu pánev nakloňte, aby vytekla přebytečná šťáva. Šťávu nechte stranou v rendlíku. S pomocí rukojeti vyklopte koláč na talíř.
Najít návody k použití pro vaše produkty Tefal.
Získat odpovědi na otázky.
Naši poradci jsou k vašim službám.