Královský kuskus
- Celková doba 1 hod. 53 min
- 30 min
Příprava - 1 hod. 15 min
Vaření - 8 min
Chlazení
Přísady
4 os.
400 g Kuskusová krupice
5 pl. Olivový olej
4 ks Jehněčí krk
2 Kuřecí stehno
1 Cibule
1 pl. Ras el hanout
1 čl Kmín
0.25 čl Šafrán nebo kurkuma
100 g Cizrna
1 vanička Rajčata
1.5 l Zeleninový vývar
4 Klobása Merguez
2 Vodnice
1 Mrkev
1 Cuketa
Sůl a pepř
Harissa
Příprava
Fáze 1 /13
Zahřejte velký hrnec o průměru 20 cm na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená, než budete ingredience opékat.
Fáze 2 /13
Přidejte 3 lžíce olivového oleje a kousky jehněčího krku a opečte ze všech stran.
Fáze 3 /13
Jakmile jsou kousky jehněčího krku opečené dozlatova, přidejte kousky kuřete a opékejte je.
Fáze 4 /13
Poté přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 1 minutu.
Fáze 5 /13
Posypte ras el hanout, kmínem a šafránem (nebo kurkumou), poté promíchejte, aby se maso obalilo.
Fáze 6 /13
Přidejte cizrnu a plechovku drcených rajčat a zalijte vývarem, dokud nebudou všechny ingredience zakryté. Přiveďte k varu.
Fáze 7 /13
Snižte plamen, přikryjte pokličkou a vařte asi 40 minut, dokud maso nezměkne.
Fáze 8 /13
Mezitím si připravte krupici nasypáním do mělké misky. Smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, poté krupici válejte v dlaních, aby se olej rovnoměrně rozprostřel.
Fáze 9 /13
Po 40 minutách přidejte do pánve merguez klobásy, tuřín a mrkev a vařte 15 minut.
Fáze 10 /13
Když je maso a zelenina téměř uvařené, přidejte cukety, okořeňte a vařte dalších 10 minut.
Fáze 11 /13
Přidejte horký vývar do krupice, dokud nebude pokrytý. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočívat, aby krupice nabobtnala.
Fáze 12 /13
Rozdrťte krupici vidličkou nebo prsty, abyste oddělili zrna.
Fáze 13 /13
Maso a zeleninu podávejte na krupicovém lůžku zalité vývarem a ozdobené cizrnou. Podávejte s omáčkou harissa.