Mrkvový dort
- Celková doba 55 min
- 25 minPříprava 
- 30 minVaření 
- 0 minChlazení 
Kompatibilní spotřebiče (21)
- Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0, tmavě šedá 
- Duální horkovzdušná fritéza Tefal Dual Easy Fry XXL, 11 L, EY942AE0 
- Horkovzdušná fritéza s grilem Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá 
- Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá 
- Objevte celou řadu - Zobrazit více - Objevte celou řadu - 
Přísady
6 os.
- 2 Vejce 
- 90 g Hnědý cukr 
- 90 g Olej 
- 2 pl. Smetana na vaření 
- 0.5 čl Mletá skořice 
- 0.5 čl Kořenící směs na perník 
- 0.5 čl Mletý zázvor 
- 0.5 pl. Jemnozrnná sůl 
- 100 g Hladká mouka 
- 25 g Kukuřičný škrob 
- 1 pl. Kypřicí prášek do pečiva 
- 160 g Strouhaná mrkev 
- 40 g Sekané vlašské ořechy 
- 0.5 Pomeranč (kůra) 
- 100 g Smetanový sýr typu Philadelphia® 
- 25 g Moučkový cukr 
- 0.5 pl. Tekutý vanilkový extrakt 
- 2 pl. Jádra vlašských ořechů 
Příprava
Fáze 1 /5
Vejce a cukr vyšlehejte v míse do pěny. Přidejte olej, smetanu, koření a sůl. Smíchejte mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek do pečiva. Když je těsto hladké, přidejte nastrouhanou mrkev, nasekané vlašské ořechy a pomerančovou kůru.
Fáze 2 /5
Použijte dortovou formu o velikosti přiměřené vzhledem k množství těsta. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o velikosti dna formy, kterou jste vymazali máslem. Vložte jej do formy a do formy nalijte mrkvové těsto.
Fáze 3 /5
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 4 /5
Mezitím si připravte polevu. Smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte 2 až 3 minuty do krémové konzistence. Odstavte a nechte vychladnout.
Fáze 5 /5
Po vychladnutí dort potřete polevou. Posypte ho zbývajícími ořechy.









