Zdravá minestrone
- Celková doba 9 hod. 30 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 10 min
Vaření - 8 hod. 5 min
Chlazení
Přísady
8 os.
150 g Sušené fazole červená ledvina
150 g Sušené bílé fazole
Olivový olej
90 g Cibule (1 cibule)
2 strou. Česnek
100 g Celer (cca 2 tyčinky)
300 g Cibule (cca 3 cibule)
200 g Batát (1 malý)
0.5 čl Sušené oregáno
800 g Konzervovaná drcená rajčata
2 l Zeleninový vývar
2 list Bobkové listy
2 pl. Tymián
75 g Těstoviny margheritine
100 g Nasekaná kapusta
2 pl. Citronová šťáva
0.5 čl Sůl
0.5 čl Pepř
Příslušenství
Rendlík Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /6
Namočte fazole červená ledvina a bílé fazole do vody přes noc. Druhý den fazole sceďte, propláchněte a znovu sceďte.
Fáze 2 /6
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Celer nakrájejte na jemné kostičky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Batát oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Fáze 3 /6
Zahřejte trochu olivového oleje v hrnci na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a vařte 4 minuty, dokud nezprůhlední. Přidejte nasekaný česnek. Promíchejte a vařte 1 minutu.
Fáze 4 /6
Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte oregano, drcená rajčata, zeleninový vývar, bobkové listy, tymián, fazole červená ledvina a bílé fazole. Přikryjte a přiveďte k varu. Poté, co se začne vařit, sejměte pokličku a snižte teplotu na nízkou. Pokračujte ve vaření podle návodu na obalu fazolí. Pokud máte fazole ve velkém balení, vařte celkem 45 minut až 2 hodiny.
Fáze 5 /6
Přidejte nakrájený celer, mrkev a batát a pokračujte ve vaření dalších 10 minut s pokličkou. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přidejte těstoviny a upravte dobu vaření o 5 až 10 minut podle značky, kterou používáte.
Fáze 6 /6
Po uvaření přidejte nasekanou kapustu a citronovou šťávu. Promíchejte, nechte odpočívat 5 minut pod pokličkou a poté podávejte!
