Špenátový burek
- Celková doba 32 min
- 10 min
Příprava - 22 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145810 Easy Fry Compact 3l horkovzdušná fritéza Tefal černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
1 ks Filo těsto
1 ks Menší cibule
3 strou. Česnek
400 g Mražené špenátové listy
250 g Ricotta
Sůl
Pepř
Olivový olej
Máslo
Černý sezam
Příprava
Fáze 1 /6
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na trošce oleje nechte zesklovatět cibuli a poté přidejte česnek. Chvilku společně opečte.
Fáze 2 /6
Přidejte mražený špenát a pod poklicí nechte povolit a chvilku duste. Jakmile je špenát rozmrazený, poklici dejte pryč. Osolte, opepřete a nechce vyvařit vodu. Směs můžete stáhnout z plotny a nechat vychladnout. Poté přidejte ricottu a promíchejte.
Fáze 3 /6
Připravte si filo těsto. Na okraj blíže k vám dejte pruh směsi a zarolujte.
Fáze 4 /6
Takto si vytvořte několik stejných válečků s náplní.
Fáze 5 /6
Následně hotové válečky stočte do šneka, potřete rozpuštěným máslem, posypte sezamem a dejte péct.
Fáze 6 /6
Hotovo.