Čedarové kuličky Mac and Cheese
- Celková doba 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
150 g Vařené makarony (60 g nevařených)
15 g Máslo
15 g Mouka
8 cl Mléko
100 g Strouhaný čedar
6 kostka Čedar (cca 40 g)
0.5 čl Černý pepř
2 špet. Sůl
1 Vejce
50 g Mouka
50 g Panko strouhanka
0.5 čl Kari koření
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /6
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu a poté je dejte stranou do mísy.
Fáze 2 /6
V hrnci rozpusťte máslo a poté přidejte mouku. Pomocí metličky směs promíchejte a na mírném ohni ohřívejte 2 minuty. Hrnec sejměte z plotny a vmíchejte mléko. Vraťte zpět na plotnu a 1 minutu bešamel zahušťujte. Přidejte nastrouhaný čedar a pepř a míchejte stěrkou na mírném ohni. Jakmile se sýr rozpustí, přidejte těstoviny a jemně míchejte, dokud se suroviny nespojí, aniž by se těstoviny rozlámaly.
Fáze 3 /6
Kus čedaru nakrájejte na kostky 6 x 1,5 cm. Těstovinovou směs rozdělte na 6 porcí, poté do každé přidejte kostku čedaru a tvarujte kuličky. Prsty si můžete namočit do trošky vody, abyste zabránili lepení. Dejte stranou.
Fáze 4 /6
Připravte si směs na strouhankovou vrstvu. Vejce rozklepněte v malé misce. Na talíři přidejte do mouky kari a strouhanku nasypte do mísy. Kuličky obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
Fáze 5 /6
Vložte koule do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 200 °C na 12 minut.
Fáze 6 /6
Podávejte horké.