Zeleninové lasagne
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 5 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
200 g Cibule
2 strou. Česnek
700 g Rajče
800 g Cuketa
2 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
400 g Rajčatový protlak
1 čl Rajčatový protlak
1 čl Cukr
1.5 pl. Bouquet garni (svazek bylinek)
20 Čerstvé lasagne
150 g Strouhaný sýr
50 cl Bešamelová omáčka
Čerstvý kozí sýr
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /9
Při vaření na sporáku a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /9
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Cukety omyjte a nakrájejte na malé kostičky.
Fáze 3 /9
Rozehřejte hrnec a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Zahřejte olivový olej a restujte cibuli 3 minuty.
Fáze 4 /9
Přidejte rajčata, česnek a bohatě osolte a opepřete. Vařte 5 minut.
Fáze 5 /9
Přidejte cuketu, rajčatovou passatu, rajský protlak, cukr a směs bylinek. Dobře promíchejte a nechte 20 minut dusit.
Fáze 6 /9
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 7 /9
Do hrnce dejte vrstvu lasagňových plátů, potřete je rajčatovou směsí, poté zalijte bešamelem a posypte strouhaným sýrem. Opakujte postup, dokud nebude hrnec plný. Nakonec položte vrstvu lasagňových plátů pokryté zbývajícím bešamelem a strouhaným sýrem.
Fáze 8 /9
Vložte pánev do trouby a vyjměte rukojeť Ingenio. Pečte 35 minut a zkontrolujte nožem, zda jsou lasagne propečené.
Fáze 9 /9
Podávejte posypané čerstvou bazalkou.
