Zeleninové lasagne - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové lasagne

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 5 min
  • Příprava
    5 min
  • Vaření
    1 hod.
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 200 g Cibule

  • 2 strou. Česnek

  • 700 g Rajče

  • 800 g Cuketa

  • 2 pl. Olivový olej

  • Sůl, pepř

  • 400 g Rajčatový protlak

  • 1 čl Rajčatový protlak

  • 1 čl Cukr

  • 1.5 pl. Bouquet garni (svazek bylinek)

  • 20 Čerstvé lasagne

  • 150 g Strouhaný sýr

  • 50 cl Bešamelová omáčka

  • Čerstvý kozí sýr

Příslušenství

  • Ingenio hrnce a pánve
    Ingenio hrnce a pánve

Příprava

Fáze 1 /9

Při vaření na sporáku a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.

Fáze 2 /9

Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Cukety omyjte a nakrájejte na malé kostičky.

  • 200g Cibule
  • 2strou. Česnek
  • 700g Rajče
  • 800g Cuketa

Fáze 3 /9

Rozehřejte hrnec a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Zahřejte olivový olej a restujte cibuli 3 minuty.

  • 200g Cibule

Fáze 4 /9

Přidejte rajčata, česnek a bohatě osolte a opepřete. Vařte 5 minut.

  • 2strou. Česnek
  • 700g Rajče
  • Sůl, pepř

Fáze 5 /9

Přidejte cuketu, rajčatovou passatu, rajský protlak, cukr a směs bylinek. Dobře promíchejte a nechte 20 minut dusit.

  • 800g Cuketa
  • 400g Rajčatový protlak
  • 1čl Rajčatový protlak
  • 1čl Cukr
  • 1.5pl. Bouquet garni (svazek bylinek)

Fáze 6 /9

Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.

Fáze 7 /9

Do hrnce dejte vrstvu lasagňových plátů, potřete je rajčatovou směsí, poté zalijte bešamelem a posypte strouhaným sýrem. Opakujte postup, dokud nebude hrnec plný. Nakonec položte vrstvu lasagňových plátů pokryté zbývajícím bešamelem a strouhaným sýrem.

  • 20 Čerstvé lasagne
  • 150g Strouhaný sýr
  • 50cl Bešamelová omáčka

Fáze 8 /9

Vložte pánev do trouby a vyjměte rukojeť Ingenio. Pečte 35 minut a zkontrolujte nožem, zda jsou lasagne propečené.

Fáze 9 /9

Podávejte posypané čerstvou bazalkou.

  • Čerstvý kozí sýr