Zeleninová polévka ramen
- Celková doba 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
250 g Mrkev
400 g Žampióny
6 strou. Česnek
4 cm Čerstvý zázvor
180 g Čerstvý špenát
40 g Jarní cibulka
4 Vejce
3 pl. Olivový olej
2 pl. Sezamový olej
1.5 l Zeleninový vývar
6 cl Sójová omáčka
1 plátek Sriracha omáčka
4 sáč. Čínské nudle
2 pl. Sezamová semínka
Příslušenství
Rendlík Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /9
Oloupejte a nastrouhejte mrkev. Umyjte a nakrájejte houby. Oloupejte a nakrájejte česnek a zázvor. Umyjte špenát a jarní cibulku. Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
Fáze 2 /9
Připravte si vejce naměkko. V hrnci přiveďte vodu k varu. Vejce opatrně vhoďte do hrnce. Nechte 6 minut vařit na mírném ohni. Po uvaření je ihned vložte do misky se studenou vodou, aby se nevařila. Před jemným oloupáním počkejte 3 minuty.
Fáze 3 /9
V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej. Mrkev a houby opečte 4 minuty.
Fáze 4 /9
Přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. Smíchejte a vařte 2 minuty.
Fáze 5 /9
Přidejte vývar, sójovou omáčku a sriracha omáčku. Snižte plamen a nechte vařit.
Fáze 6 /9
Dochuťte sójovou omáčkou a srirachou (pro zvýšení nebo snížení slanosti a koření).
Fáze 7 /9
Přidejte listy špenátu a vařte další 2 minuty nebo dokud se nezmenší.
Fáze 8 /9
Přidejte nudle a vařte 3 minuty za občasného míchání.
Fáze 9 /9
Podávejte v miskách. Posypte sezamovými semínky, plátky jarní cibulky a navrch jemně položte naměkko uvařené vejce.