Veganský lilek po milánsku
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
300 g Lilek (1 velký nebo 2 malé)
1 čl Jemná sůl
75 g Hladká bílá mouka
1 špet. Jemná sůl
1 špet. Pepř
75 g Neslazené sójové mléko
75 g Strouhanka
20 g Sladové kvasnice
1 čl Sušený česnek
1 plátek Olivový olej
1 hrnec Rajčatová omáčka
80 g Omytá a probraná rukola
1 plátek Olivový olej
1 plátek Balzamikový ocet
1 špet. Mořská sůl
2 pl. Pražené piniové oříšky
Příprava
Fáze 1 /7
Lilek omyjte a odstraňte stopku. Nakrájejte podélně na 0,5 cm silné proužky. Posypte z obou stran solí a nechejte 1 hodinu odpočinout.
Fáze 2 /7
Opláchněte proužky lilku velkým množstvím vody a osušte papírovými utěrkami.
Fáze 3 /7
Mouku, sůl a pepř dejte do mělké misky a dobře promíchejte. Nalijte sójové mléko do další hluboké misky. Do jiné nádoby dejte strouhanku, sladové kvasnice, česnek a promíchejte.
Fáze 4 /7
Plátky lilku jeden po druhém obalte v mouce, poté namáčejte v mléce, a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přitlačte.
Fáze 5 /7
Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.
Fáze 6 /7
Obalené plátky lilku opékejte na mírném plameni 5 minut z každé strany na kapce olivového oleje. Měly by být dozlatova opečené.
Fáze 7 /7
Podávejte s rukolou ochucenou olivovým olejem, balzamikovým octem a mořskou solí. Posypte piniovými oříšky a podávejte s rajčatovou omáčkou.