Veganské brownies
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
225 g Veganská pečicí čokoláda 60%
55 g Veganský margarín s 50% obsahem tuku
100 g Třtinový cukr
20 cl Sójové mléko při pokojové teplotě
1 čl Přírodní vanilkový extrakt
110 g Mandlový prášek
55 g Kukuřičný škrob
15 g Neslazený kakaový prášek
1 špet. Jedlá soda
1 špet. Mořská sůl
100 g Pekanové ořechy
50 g Veganské hořké čokoládové kousky
Příslušenství
Pánev Rendlík
Příprava
Fáze 1 /9
Nakrájejte čokoládu na kousky a vložte ji do kastrolu. Zahřívejte kastrol na velmi nízké teplotě a čokoládu roztavte, pravidelně míchejte dřevěnou lžící.
Fáze 2 /9
Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 3 /9
Vložte margarín do kastrolu a rozehřejte ho na nízké teplotě. Nalijte ho do mísy. Dejte stranou.
Fáze 4 /9
Do mísy přidejte cukr, sójové mléko (ujistěte se, že není vychlazené) a přírodní vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud nevznikne hladká směs. Přidejte roztavenou čokoládu. Promíchejte.
Fáze 5 /9
Přidejte mandlový prášek, kukuřičný škrob, neslazený kakaový prášek, jedlou sodu a špetku soli. Míchejte stěrkou, dokud těsto nebude hladké.
Fáze 6 /9
Hrubě nasekejte pekanové ořechy a přidejte dvě třetiny k těstu společně se dvěma třetinami čokoládových kousků.
Fáze 7 /9
Nalijte těsto do pánve, uhlaďte povrch a posypte zbytkem ořechů a čokoládových kousků. Pečte asi 20 minut.
Fáze 8 /9
Po upečení nechte vychladnout, poté dejte do ledničky.
Fáze 9 /9
Krájejte a servírujte pomocí dřevěné nebo silikonové stěrky. Dobrou chuť!
