Tradiční marocká harira - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Tradiční marocká harira

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 20 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    1 hod.
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 200 g Jehněčí

  • 250 g Cizrna

  • 1 Velká cibule

  • 1 pl. Margarín

  • 100 g Čočka

  • 1 ston. Celer

  • 50 g Mouka

  • 20 cl Rajčatový coulis

  • 150 g Rajčatový protlak

  • 1 čl Semena koriandru

  • 1 čl Mletý zázvor

  • 1 čl Mletá skořice

  • 1 špet. Šafrán

  • 1.5 l Kuřecí vývar

  • 1 čl Chilli omáčka

  • Sůl a pepř

  • 100 g Těstoviny z Bird's tongue (nebo nudle)

  • 1 trs Čerstvý koriandr

Příprava

Fáze 1 /8

Před opékáním jehněčího masa rozehřejte pánev o průměru 20 cm na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená. Maso pár minut opékejte.

  • 1pl. Margarín

Fáze 2 /8

Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.

  • 1 Velká cibule

Fáze 3 /8

Přidejte čočku, cizrnu, řapíkatý celer, rajčatové coulis a rajčatový protlak. Dobře promíchejte.

  • 250g Cizrna
  • 100g Čočka
  • 1ston. Celer
  • 20cl Rajčatový coulis
  • 150g Rajčatový protlak

Fáze 4 /8

Posypte koriandrem, zázvorem, skořicí, šafránem, solí a pepřem. Míchejte, dokud se koření rovnoměrně nerozloží.

  • 1čl Semena koriandru
  • 1čl Mletý zázvor
  • 1čl Mletá skořice
  • 1špet. Šafrán
  • Sůl a pepř

Fáze 5 /8

Postupně přidávejte mouku, míchejte, aby nevznikly hrudky.

  • 50g Mouka

Fáze 6 /8

Zalijte kuřecím vývarem a chilli omáčkou a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte asi 50 minut, nebo dokud maso a čočka nezměknou.

  • 1.5l Kuřecí vývar
  • 1čl Chilli omáčka

Fáze 7 /8

Přidejte těstoviny Bird's tongue a vařte dalších 10 minut nebo dokud nejsou al dente.

  • 100g Těstoviny z Bird's tongue (nebo nudle)

Fáze 8 /8

Těsně před podáváním vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr.

  • 1trs Čerstvý koriandr