Tradiční marocká harira
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
200 g Jehněčí
250 g Cizrna
1 Velká cibule
1 pl. Margarín
100 g Čočka
1 ston. Celer
50 g Mouka
20 cl Rajčatový coulis
150 g Rajčatový protlak
1 čl Semena koriandru
1 čl Mletý zázvor
1 čl Mletá skořice
1 špet. Šafrán
1.5 l Kuřecí vývar
1 čl Chilli omáčka
Sůl a pepř
100 g Těstoviny z Bird's tongue (nebo nudle)
1 trs Čerstvý koriandr
Příprava
Fáze 1 /8
Před opékáním jehněčího masa rozehřejte pánev o průměru 20 cm na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená. Maso pár minut opékejte.
Fáze 2 /8
Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
Fáze 3 /8
Přidejte čočku, cizrnu, řapíkatý celer, rajčatové coulis a rajčatový protlak. Dobře promíchejte.
Fáze 4 /8
Posypte koriandrem, zázvorem, skořicí, šafránem, solí a pepřem. Míchejte, dokud se koření rovnoměrně nerozloží.
Fáze 5 /8
Postupně přidávejte mouku, míchejte, aby nevznikly hrudky.
Fáze 6 /8
Zalijte kuřecím vývarem a chilli omáčkou a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte asi 50 minut, nebo dokud maso a čočka nezměknou.
Fáze 7 /8
Přidejte těstoviny Bird's tongue a vařte dalších 10 minut nebo dokud nejsou al dente.
Fáze 8 /8
Těsně před podáváním vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr.