Tonkatsu (japonský vepřový řízek)
- Celková doba 45 min
- 20 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Vepřové kotlety nebo ribeye steaky
Sůl a pepř
2 pl. Olej
60 g Mouka
2 Vejce
100 g Panko strouhanka
Rostlinný olej
40 g Jablečné pyré
40 g worcestrová omáčka
2 pl. Mirin
40 g Kečup
40 g Tekutý med
1 pl. Sladká sójová omáčka
0.5 čl Mletý zázvor
1 strou. Česnek
1 pl. Rýžový ocet
Příprava
Fáze 1 /6
Vepřové kotlety nebo ribeye steaky osolte a opepřete. Obě strany masa lehce potřete olejem a poté obalte moukou. Vepřové maso ponořte do rozšlehaného vejce a poté do panko strouhanky, lehce přitlačte. Dejte stranou.
Fáze 2 /6
Troubu předehřejte na 200°C.
Fáze 3 /6
V pánvi na středním stupni rozehřejte trošku oleje. Před vložením ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Přidejte na pánev obalené řízky a opékejte asi 5 minut z každé strany, dokud nezezlátnou.
Fáze 4 /6
Vložte do trouby a sejměte odnímatelnou rukojeť Ingenio. Nechte 15 minut vařit.
Fáze 5 /6
Mezitím si připravte omáčku smícháním jablečného pyré, worcesterské omáčky, mirinu, kečupu, medu, sladké sójové omáčky, zázvorového prášku, mletého česneku a rýžového octa v malé misce. Vše mixujte ručním mixérem po dobu 30 sekund, dokud nebude omáčka hladká.
Fáze 6 /6
Hotové vepřové řízky podávejte s omáčkou tonkatsu.