Tonkatsu (japonský vepřový řízek) - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Tonkatsu (japonský vepřový řízek)

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 45 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    25 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 4 Vepřové kotlety nebo ribeye steaky

  • Sůl a pepř

  • 2 pl. Olej

  • 60 g Mouka

  • 2 Vejce

  • 100 g Panko strouhanka

  • Rostlinný olej

  • 40 g Jablečné pyré

  • 40 g worcestrová omáčka

  • 2 pl. Mirin

  • 40 g Kečup

  • 40 g Tekutý med

  • 1 pl. Sladká sójová omáčka

  • 0.5 čl Mletý zázvor

  • 1 strou. Česnek

  • 1 pl. Rýžový ocet

Příprava

Fáze 1 /6

Vepřové kotlety nebo ribeye steaky osolte a opepřete. Obě strany masa lehce potřete olejem a poté obalte moukou. Vepřové maso ponořte do rozšlehaného vejce a poté do panko strouhanky, lehce přitlačte. Dejte stranou.

  • 4 Vepřové kotlety nebo ribeye steaky
  • Sůl a pepř
  • 2pl. Olej
  • 60g Mouka
  • 2 Vejce
  • 100g Panko strouhanka

Fáze 2 /6

Troubu předehřejte na 200°C.

Fáze 3 /6

V pánvi na středním stupni rozehřejte trošku oleje. Před vložením ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Přidejte na pánev obalené řízky a opékejte asi 5 minut z každé strany, dokud nezezlátnou.

  • 4 Vepřové kotlety nebo ribeye steaky

Fáze 4 /6

Vložte do trouby a sejměte odnímatelnou rukojeť Ingenio. Nechte 15 minut vařit.

Fáze 5 /6

Mezitím si připravte omáčku smícháním jablečného pyré, worcesterské omáčky, mirinu, kečupu, medu, sladké sójové omáčky, zázvorového prášku, mletého česneku a rýžového octa v malé misce. Vše mixujte ručním mixérem po dobu 30 sekund, dokud nebude omáčka hladká.

  • 40g Jablečné pyré
  • 40g worcestrová omáčka
  • 2pl. Mirin
  • 40g Kečup
  • 40g Tekutý med
  • 1pl. Sladká sójová omáčka
  • 0.5čl Mletý zázvor
  • 1strou. Česnek

Fáze 6 /6

Hotové vepřové řízky podávejte s omáčkou tonkatsu.