Tofu salát s japonským dresinkem
- Celková doba 21 min
- 20 min
Příprava - 1 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
6 os.
4 pl. Bílá miso pasta
2 pl. Sezamová pasta (tahini)
2 pl. Javorový sirup
4 pl. Rýžový ocet
1 pl. Sójová omáčka
6 pl. Voda
1 pl. Opečený sezamový olej
200 g Zelený salát (mesclun)
150 g Vařená brokolice
100 g Vařená jasmínově hnědá rýže
100 g Vařené edamame
100 g Okurka
150 g Pevné tofu
1 pl. Černá a bílá sezamová semínka
Příprava
Fáze 1 /4
Všechny ingredience na omáčku nasypte do mísy mixéru. Zavřete víko a mixujte do hladka. Omáčku dejte stranou.
Fáze 2 /4
Naaranžujte salát tak, že umístěte zelený salát na dno velké salátové mísy. Poté přidejte uvařenou hnědou jasmínovou rýži a navrch posypte uvařenou brokolici a edamame.
Fáze 3 /4
Kolem a na salát položte na tenké plátky nakrájenou okurku a na kostičky nakrájené pevné tofu. Přelijte miso a sezamovým dresinkem a ujistěte se, že jsou pokryty všechny části salátu.
Fáze 4 /4
Na závěr posypte bílým a černým sezamem.