Silný steak s omáčkou ze čtyř exotických pepřů
- Celková doba 1 hod.
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
0.25 čl Voatsiperifery (nebo kubebový) pepř
10 Pepř Sarawak
1 čl Sichuanský pepř
2 strou. Česnek
20 cl Hovězí vývar
4 Dlouhý pepř
10 cl Tekutá smetana
Fleur de sel
1 čl Kukuřičná mouka
1 plátek Rostlinný olej
1 hrud. Nesolené máslo
4 Silné steaky
3.5 pl. Koňak
1 čl Růžový pepř
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /10
Ujistěte se, že při vaření na sporáku a/nebo v troubě odeberete rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /10
Rozdrťte Voatsiperifery pepř, pepř Sarawak a Sichuanský pepř v hmoždíři. Oloupejte a rozkrojte napůl.
Fáze 3 /10
V pánvi přiveďte hovězí vývar k varu. Přidejte 3 dříve zmíněné pepře, smetanu a česnek. Osolte dle chuti. Vařte 5 minut.
Fáze 4 /10
Nalijte směs do misky a nechte 30 minut louhovat. Pánev opláchněte a postavte zpět na sporák.
Fáze 5 /10
Vyjměte stroužky česneku. Rozpusťte kukuřičnou mouku ve 2 lžících vody.
Fáze 6 /10
Rozpalte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Nalijte olej. Rozpusťte máslo v oleji, přidejte 4 silné steaky a opékejte je dozlatova.
Fáze 7 /10
Otočte je a opečte druhou stranu dozlatova, dokud nedosáhnete požadované propečenosti. Vyndejte na talíř. Přikryjte alobalem. Přebytečný tuk vylijte.
Fáze 8 /10
Pánev deglazujte koňakem a oškrabte případné usazeniny.
Fáze 9 /10
Přidejte pepřovou omáčku a růžový pepř a spojte omáčku pomocí rozpuštěné kukuřičné mouky. Přidejte silné steaky a hovězí vývar. Ohřejte 1 minutu.
Fáze 10 /10
Ihned podávejte a upozorněte, že dlouhé pepře nejsou určeny k jídlu.