Tartinky se zeleninou a lilkovým kaviárem
- Celková doba 1 hod. 7 min
- 30 min
Příprava - 37 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
2 plá. Bílý chléb
1 Lilek
1 trs Cherry rajčata
0.5 Červená paprika
0.5 Cuketa
1 čl Olivový olej
0.5 Žlutá paprika
1 strou. Česnek
1 čl Petrželka
1 čl Koriandr
1 čl Pražené piniové oříšky
1 čl Rozinky
1 špet. Kmínový prášek
Rukola
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Neoloupané lilky položte na talíř spotřebiče a propíchejte je vidličkou.
Fáze 2 /8
Vložte je do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 3 /8
Vyjměte uvařené lilky, nechte je trochu vychladnout a poté vydlabejte dužinu.
Fáze 4 /8
Dužinu lilku rozmačkejte s olivovým olejem, nasekaným česnekem, petrželkou a koriandrem. Přidejte sůl, pepř a kmín. Důkladně promíchejte.
Fáze 5 /8
Cukety nakrájejte na tenké plátky a papriky na proužky. Cherry rajčátka rozpulte nebo rozčtvrťte. Syrovou zeleninu osolte a opepřete a dejte stranou.
Fáze 6 /8
Plátky bílého chleba vložte do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 7 /8
Na každý krajíc chleba potřete lilkový kaviár. Přidejte papriky, rajčata a nakrájené cukety. Posypte opečenými piniovými oříšky a přidejte rozinky. Navrch dejte několik rukolových lístků.
Fáze 8 /8
Tartinky se zeleninou a lilkovým kaviárem podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.
