Batátové brownie
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
135 g Hořká čokoláda s obsahem kakaa 60%
430 g Batáty
145 g Hnědý cukr
1 čl Přírodní vanilkový extrakt
1 špet. Jedlá soda
1 špet. Fleur de sel
90 g Kukuřičný škrob
100 g Pekanové ořechy
50 g Čokoládové kousky
Příslušenství
Pánev Rendlík
Příprava
Fáze 1 /8
Čokoládu nakrájejte na kousky a dejte ji do kastrolu. Kastrol zahřívejte na velmi nízké teplotě a čokoládu rozpusťte, pravidelně míchejte dřevěnou lžící.
Fáze 2 /8
Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 3 /8
Umyjte batáty. Oloupejte je a nakrájejte na plátky silné 1 cm. Naskládejte je do kastrolu. Zalijte je vodou. Vařte 25 až 35 minut. Zkontrolujte uvaření zeleniny napíchnutím vidličkou. Až budou batáty zcela měkké, vypněte plamen a nechte je vychladnout. Sceďte. Rozmačkejte na pyré pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory. Pokud je pyré příliš husté, přidejte trochu vody z vaření.
Fáze 4 /8
V míse vyšlehejte cukr, vanilku a batátové pyré. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Přidejte jedlou sodu, sůl a kukuřičný škrob, potom promíchejte stěrkou, dokud nezískáte hladké těsto.
Fáze 5 /8
Nahrubo nasekejte pekanové ořechy a přidejte dvě třetiny do směsi spolu se dvěma třetinami čokoládových kousků.
Fáze 6 /8
Těsto nalijte do formy na pečení, povrch uhlaďte a posypte zbylými ořechy a čokoládovými kousky. Pečte asi 25 minut.
Fáze 7 /8
Po upečení nechte vychladnout a poté dejte do ledničky.
Fáze 8 /8
Krájejte a servírujte pomocí dřevěné nebo silikonové stěrky. Dobrou chuť!
