Batátové brownie - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Batátové brownie

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 25 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    1 hod. 10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 135 g Hořká čokoláda s obsahem kakaa 60%

  • 430 g Batáty

  • 145 g Hnědý cukr

  • 1 čl Přírodní vanilkový extrakt

  • 1 špet. Jedlá soda

  • 1 špet. Fleur de sel

  • 90 g Kukuřičný škrob

  • 100 g Pekanové ořechy

  • 50 g Čokoládové kousky

Příslušenství

  • Pánev
    Pánev
  • Rendlík
    Rendlík

Příprava

Fáze 1 /8

Čokoládu nakrájejte na kousky a dejte ji do kastrolu. Kastrol zahřívejte na velmi nízké teplotě a čokoládu rozpusťte, pravidelně míchejte dřevěnou lžící.

  • 135g Hořká čokoláda s obsahem kakaa 60%
  • Rendlík

Fáze 2 /8

Předehřejte troubu na 180 °C.

Fáze 3 /8

Umyjte batáty. Oloupejte je a nakrájejte na plátky silné 1 cm. Naskládejte je do kastrolu. Zalijte je vodou. Vařte 25 až 35 minut. Zkontrolujte uvaření zeleniny napíchnutím vidličkou. Až budou batáty zcela měkké, vypněte plamen a nechte je vychladnout. Sceďte. Rozmačkejte na pyré pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory. Pokud je pyré příliš husté, přidejte trochu vody z vaření.

  • 430g Batáty
  • Rendlík

Fáze 4 /8

V míse vyšlehejte cukr, vanilku a batátové pyré. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Přidejte jedlou sodu, sůl a kukuřičný škrob, potom promíchejte stěrkou, dokud nezískáte hladké těsto.

  • 135g Hořká čokoláda s obsahem kakaa 60%
  • 430g Batáty
  • 145g Hnědý cukr
  • 1čl Přírodní vanilkový extrakt
  • 1špet. Jedlá soda
  • 1špet. Fleur de sel
  • 90g Kukuřičný škrob

Fáze 5 /8

Nahrubo nasekejte pekanové ořechy a přidejte dvě třetiny do směsi spolu se dvěma třetinami čokoládových kousků.

  • 100g Pekanové ořechy
  • 50g Čokoládové kousky

Fáze 6 /8

Těsto nalijte do formy na pečení, povrch uhlaďte a posypte zbylými ořechy a čokoládovými kousky. Pečte asi 25 minut.

  • 100g Pekanové ořechy
  • 50g Čokoládové kousky
  • Pánev

Fáze 7 /8

Po upečení nechte vychladnout a poté dejte do ledničky.

Fáze 8 /8

Krájejte a servírujte pomocí dřevěné nebo silikonové stěrky. Dobrou chuť!