Jahodovo-vaječné krémy
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
4 os.
2 Celá vejce
1 Žloutek
50 g Krupicový cukr
25 cl Plnotučné mléko
1 Vanilkový lusk
120 g Jahody
Příslušenství
Sada 8 sklenic
Příprava
Fáze 1 /5
Do nádoby rozmíchejte vejce, žloutek a krupicový cukr do hladka.
Fáze 2 /5
Mléko zahřejte s rozpůleným a vyškrábaným vanilkovým luskem, a pak jej postupně za stálého míchání přilévejte do směsi vajec a cukru.
Fáze 3 /5
Rozdělte jahody do sklenic a přelijte přes ně směs.
Fáze 4 /5
Sklenice bez víček umístěte do přístroje vybaveného talířem. Zahajte proces vaření.
Fáze 5 /5
Po uvaření nechte verriny vychladnout na pokojovou teplotu a skladujte uzavřené v lednici.