Pikantní brambory
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 15 minPříprava 
- 40 minVaření 
- 30 minChlazení 
Přísady
2 os.
- 0.5 kg Brambory (varný typ A) 
- 15 cl Olivový olej 
- 1 pl. Paprika 
- 0.5 čl Sůl 
- 0.5 čl Sušený česnek 
- 0.5 pl. Oregano 
Příslušenství
- Fritovací koš 
Příprava
Fáze 1 /6
Brambory omyjte, ale neloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny, abyste měli velké hranolky. Dejte je do velké mísy. Zalijte studenou vodou a nechte 30 minut odstát.
Fáze 2 /6
Brambory nechte okapat a osušte. Přidejte olivový olej, papriku, sůl, česnek a oregano a jemně promíchejte, aby se hranolky dobře obalily.
Fáze 3 /6
Dejte je do fritovacího koše. Fritovací koš dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 4 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) při 180 °C a nastavte dobu smažení na 40 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /6
Každých 10 minut hranolky promíchejte, aby se rovnoměrně opekly.
Fáze 6 /6
Hranolky podávejte se zeleným salátem, majonézou nebo omáčkou podle vlastního výběru. Můžete je také podávat jako přílohu.


