Skořicové rolky
- Celková doba 27 min
- 10 min
Příprava - 17 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (22)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavě šedá EY145810 Easy Fry Compact 3l horkovzdušná fritéza Tefal černá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
100 g Hladká mouka
110 g Polotučný tvaroh
22 g Změklé máslo
1 lžička Prášek do pečiva
15 g Cukr
0.5 lžička Mletá skořice
25 g Máslo
1.25 lžíce Cukr krupice
0.5 lžička Mletá skořice
25 g Lučina
25 ml Smetana 33 %
0.5 lžíce Cukr
Příprava
Fáze 1 /8
Nachystejte si všechny suroviny dopředu. Máslo by mělo být změklé, aby se do těsta dobře zapracovalo.
Fáze 2 /8
Z mouky, tvarohu, změklého másla, prášku do pečiva, cukru a skořice vypracujte kompaktní těsto.
Fáze 3 /8
Na náplň dejte rozpustit máslo, přidejte cukr a skořici. Dobře promíchejte.
Fáze 4 /8
Těsto rozválejte. Pokud se vám bude lepit, podsypte hladkou moukou.
Fáze 5 /8
Vyválené těsto potřete náplní a rádýlkem nakrájejte na proužky. Z celého těsta vyválejte celkem 4 pruhy. Jednotlivé proužky srolujte do tvaru rolky.
Fáze 6 /8
Rolky vyskládejte do koše horkovzdušné fritézy. Ideálně na spodní stranu využijte papírový košíček nebo pečicí papír. Dejte péct.
Fáze 7 /8
Na polevu společně vyšlehejte čerstvý sýr, smetanu a cukr. Jakmile vyndáte upečené rolky, ihned je potřete polevou.
Fáze 8 /8