Rajčatové gazpacho
- Celková doba 2 hod. 20 min
- 15 min
Příprava - 5 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
4 os.
1000 g Rajčata
60 g Chléb
30 g Sherry ocet
30 g Voda
1 špet. Chilli
10 g Hnědý cukr
20 g Olivový olej
2 g Sůl
2 g Pepř
20 g Piniové oříšky
20 g Dýňová semínka
10 g Bazalka
Příslušenství
Mixér Mlýnek na mák Sekáček na bylinky
Příprava
Fáze 1 /8
Rajčata ponořte na chvíli do vroucí vody, sceďte, oloupejte a zbavte semínek.
Fáze 2 /8
Chléb nakrájejte na malé kousky a namočte do mísy se sherry octem a vodou.
Fáze 3 /8
Oloupaná rajčata, chléb, chilli prášek, hnědý cukr a olej dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Zmáčkněte Start.
Fáze 4 /8
Osolte a opepřete. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.
Fáze 5 /8
Piniové oříšky a dýňová semínka orestujte na rozpálené nepřilnavé pánvi za stálého míchání, aby získaly rovnoměrnou zlatavou barvu.
Fáze 6 /8
Jakmile semena vychladnou, rozdrťte je mlýnkem na koření.
Fáze 7 /8
Bazalku omyjte, odstraňte stonky a osušte. Přepulte listy, pokud jsou příliš velké. Část listů si odložte na ozdobu a zbytek nasekejte pomocí mlýnku na bylinky.
Fáze 8 /8
Gaspacho podávejte vychlazené. Ozdobte semínky a bazalkou. Můžete ozdobit cherry rajčátky nakrájenými na půlky a kapkou olivového oleje.

