Rajčatová okra - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rajčatová okra

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod.
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 800 g Malá okra

  • 2 Střední cibule

  • 3 strou. Stroužky česneku

  • 3 pl. Rajčatový protlak

  • 600 g Nakrájená rajčata

  • 30 cl Voda nebo zeleninový vývar

  • 4 cl Olivový olej

  • 0.5 čl Mletá skořice

  • 3 pl. Plochá petržel

  • 2 pl. Kopr

  • Sůl a pepř

Příprava

Fáze 1 /7

Pomocí malého ostrého nože očistěte okry a odstraňte vnitřek z okolí stopky. Dbejte na to, aby malá hlavička zůstala na okře a neotevřela se a neroztrhla. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte.

  • 800g Malá okra
  • 2 Střední cibule
  • 3strou. Stroužky česneku

Fáze 2 /7

Před opékáním ingrediencí zahřejte velký hrnec na vysokou teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.

Fáze 3 /7

Zahřejte olivový olej a opékejte cibuli asi 5 minut, dokud nebude průhledná.

  • 2 Střední cibule
  • 4cl Olivový olej

Fáze 4 /7

Přidejte okry, rajčatový protlak a česnek. Smažte asi 5 minut.

  • 800g Malá okra
  • 3strou. Stroužky česneku
  • 3pl. Rajčatový protlak

Fáze 5 /7

Poté přidejte nakrájená rajčata a vodu. Promíchejte a jakmile se směs začne vařit, stáhněte plamen do mírného varu.

  • 600g Nakrájená rajčata
  • 30cl Voda nebo zeleninový vývar

Fáze 6 /7

Dochuťte skořicí, solí a pepřem a poté vařte 30 minut, dokud okra nezměkne. V případě potřeby prodlužte dobu vaření a přidejte trochu vody, abyste upravili konzistenci.

  • 0.5čl Mletá skořice
  • Sůl a pepř

Fáze 7 /7

Podávejte ve velké servírovací misce, ozdobené nasekanou plochou petrželkou a koprem na dochucení.

  • 3pl. Plochá petržel
  • 2pl. Kopr