Rajčatová okra
- Celková doba 1 hod.
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
800 g Malá okra
2 Střední cibule
3 strou. Stroužky česneku
3 pl. Rajčatový protlak
600 g Nakrájená rajčata
30 cl Voda nebo zeleninový vývar
4 cl Olivový olej
0.5 čl Mletá skořice
3 pl. Plochá petržel
2 pl. Kopr
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Pomocí malého ostrého nože očistěte okry a odstraňte vnitřek z okolí stopky. Dbejte na to, aby malá hlavička zůstala na okře a neotevřela se a neroztrhla. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte.
Fáze 2 /7
Před opékáním ingrediencí zahřejte velký hrnec na vysokou teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.
Fáze 3 /7
Zahřejte olivový olej a opékejte cibuli asi 5 minut, dokud nebude průhledná.
Fáze 4 /7
Přidejte okry, rajčatový protlak a česnek. Smažte asi 5 minut.
Fáze 5 /7
Poté přidejte nakrájená rajčata a vodu. Promíchejte a jakmile se směs začne vařit, stáhněte plamen do mírného varu.
Fáze 6 /7
Dochuťte skořicí, solí a pepřem a poté vařte 30 minut, dokud okra nezměkne. V případě potřeby prodlužte dobu vaření a přidejte trochu vody, abyste upravili konzistenci.
Fáze 7 /7
Podávejte ve velké servírovací misce, ozdobené nasekanou plochou petrželkou a koprem na dochucení.
