Provensálské dušené vepřové koleno
- Celková doba 28 min
- 15 minPříprava 
- 13 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
2 os.
- 250 g Vepřové koleno, vykostěné a vařené 
- 100 g Uzené klobásy, na kousky asi 20/25 g 
- 50 g Žlutá paprika, bez semínek a na proužky 
- 150 g Cukety, omyté a na kousky o velikosti asi 75 g 
- 300 g Rajčata, omytá a rozpůlená 
- 0.5 Červená cibule, oloupaná a na čtvrtky 
- 6 Vypeckované zelené olivy, marinované v bylinkách 
- 0.5 sní. Čerstvý rozmarýn 
- 130 g Kuskus 
- Vývar 
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Ze žluté papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na proužky.
Fáze 3 /8
Nakrájejte vepřové koleno na kousky po asi 125 g.
Fáze 4 /8
Kousky kolena vložte do nádoby. Přidejte klobásy.
Fáze 5 /8
Přidejte zeleninu, olivy, rozmarýn a 650 ml vody. Nedávejte sůl.
Fáze 6 /8
Doba vaření: 13 minut
Fáze 7 /8
Zalijte kuskus vývarem. Nechte působit 5 minut, poté promíchejte.
Fáze 8 /8
Podávejte.

