Podzimní krupicová kaše - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Podzimní krupicová kaše

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 20 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 2 ks Švestka

  • 0.5 lžíce Cukr

  • 50 ml Voda

  • 250 ml Mléko

  • 1 lžička Med

  • 0.5 lžička Skořice

  • 2.5 lžíce Krupice

  • 1 lžíce Ghí

  • 2 ks Sušenka

  • Limetka

Příslušenství

  • Ingenio hrnce a pánve
    Ingenio hrnce a pánve

Příprava

Fáze 1 /4

Ze všeho nejdřív si vypeckujte švestky a nakrájejte je na kostičky.

  • 2ks Švestka

Fáze 2 /4

Na pánvi Tefal Ingenio nechte rozpustit ghí, přidejte nakrájené švestky, cukr a vodu. Pořádně míchejte a nechte chutě spojit a celou směs zredukovat na rozvar. Poté dejte bokem.

  • 2ks Švestka
  • 0.5lžíce Cukr
  • 50ml Voda
  • 1lžíce Ghí
  • Ingenio hrnce a pánve

Fáze 3 /4

Do rendlíku Tefal Ingenio nalejte mléko, přidejte krupici, med a skořici a na střední žár míchejte do konzistence, kterou máte rádi. Pro krémovější chuť krupici ještě rozmixujte. Tyčovým mixérem nebo ve stolním mixéru.

  • 250ml Mléko
  • 1lžička Med
  • 0.5lžička Skořice
  • 2.5lžíce Krupice
  • Ingenio hrnce a pánve

Fáze 4 /4

Do hlubokého talíře dejte 1-2 lžíce švestkového rozvaru. Nastrouhejte trochu limetové kůry na vůni. Zalejte krupicovou kaši, podrobte karamelovou sušenkou a máte hotovo.

  • 2ks Sušenka
  • Limetka