Pečené broskve se šlehaným sýrem feta
- Celková doba 28 min
- 15 min
Příprava - 13 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
200 g Sýr feta
125 g Mascarpone
1 ks Citron
2 ks Broskev
Chléb nebo bageta
Olivový olej
Pepř
Med
Vlašské ořechy
Příprava
Fáze 1 /6
Omyté broskve zbavte pecky a nakrájejte na měsíčky. Vložte jedním řezem dolů do horkovzdušné fritézy, pokapejte olivovým olejem a dejte péct.
Fáze 2 /6
Do nádoby sekáčku vložte feta sýr nakrájený na kostičky a mascarpone. Ochuťte šťávou z citronu a pepřem. Sůl není potřeba, sýr je dost slaný.
Fáze 3 /6
Vše zpracovávejte tak dlouho, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
Fáze 4 /6
Opečené broskve nechte chvilku vychladnout.
Fáze 5 /6
Do koše vložte nakrájený chléb nebo bagetu, pokapejte olivovým olejem a dejte péct.
Fáze 6 /6
Na talířek navrstvěte směs s feta sýrem. Přidejte opečené broskve a dochuťte nasekanými vlašskými ořechy a medem.
