Lívance s ricottou, borůvkami a javorovým sirupem
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
120 g Hladká mouka
1 čl Kypřicí prášek
1 čl Kuchyňská sůl
3 Vejce
20 g Nesolené máslo
250 g Sýr ricotta
10 cl Mléko
30 g Cukr
Olej na smažení
125 g Borůvky
1 lahev Javorový sirup
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /8
Před vařením na sporáku a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /8
Smíchejte mouku, droždí a sůl. V míse prošlehejte žloutky, rozpuštěné máslo, ricottu a mléko, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud máte dostatek času, dejte na 1 hodinu do lednice.
Fáze 3 /8
Bílky šlehejte, dokud nebudou příliš tuhé. Přidejte cukr, abyste získali lesklý sníh. Opatrně je přidejte do první směsi.
Fáze 4 /8
Rozehřejte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Pánev lehce vymažte kuchyňskou utěrkou nebo štětcem na pečivo.
Fáze 5 /8
Umístěte 3 velké lžíce těsta do středu pánve. Těsto rozetřete, abyste vytvořili velký lívanec.
Fáze 6 /8
Omyjte borůvky a na lívanec položte čtvrtinu z nich. Smažte, dokud spodní strana nezhnědne a okraje těsta nezačnou tuhnout.
Fáze 7 /8
Jemně otočte lívanec. Opékejte druhou stranu, dokud nezhnědne. Lívance položte na talíř. Stejným způsobem pokračujte při přípravě dalších lívanců.
Fáze 8 /8
Podávejte horké lívance s borůvkami a javorovým sirupem.