Okonomiyaki (slané japonské palačinky)
- Celková doba 38 min
- 30 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
200 g Slanina
4 Vejce
2 pl. Dashi prášek
3 cl Teplá voda
20 g Kukuřičný škrob
20 g Mouka
0.5 čínské zelí
1 Jarní cibulka
100 g Konzervovaná kukuřice
10 cl Rostlinný olej
100 g Majonéza Kewpie©
6 pl. Okonomiyaki omáčka
2 pl. Vločky z mořské řasy Nori
2 pl. Bonito vločky / katsuobushi
Příprava
Fáze 1 /5
Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Slaninu pečte, dokud nebude propečená a křupavá, poté ji nechte vychladnout. Není třeba používat olej, protože slanina při vaření uvolňuje svůj vlastní olej.
Fáze 2 /5
V misce smíchejte vejce a dashi prášek rozpuštěný v teplé vodě. Do jiné mísy dejte mouku a kukuřičnou mouku a zalijte směsí vajec a dashi. Mícháním získáte hladkou směs.
Fáze 3 /5
Poté přidejte nastrouhané zelí, polovinu cibule, slaninu a kukuřici. Míchejte, dokud nebudou všechny suché ingredience rovnoměrně potaženy. Na dně by nemělo zůstat příliš přebytečného těsto. Pokud tomu tak není, jednoduše přidejte ještě trochu nakrájeného zelí a jemně promíchejte.
Fáze 4 /5
Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Přidejte trochu oleje a zalijte směsí do tvaru 10 cm kruhu. Palačinku opečte 4 minuty z každé strany, dokud z obou stran lehce nezhnědne. Postup opakujte, dokud se směs nespotřebuje.
Fáze 5 /5
Na každý talíř položte své palačinky, pak je pokapejte majonézou kewpie® a omáčkou okonomiyaki. Posypte sušenými vločkami mořských řas, bonito vločkami a několika plátky cibule.