Mrkvový dort
- Celková doba 55 min
- 25 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavě šedá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
2 Vejce
90 g Hnědý cukr
90 g Olej
2 pl. Smetana na vaření
0.5 čl Mletá skořice
0.5 čl Kořenící směs na perník
0.5 čl Mletý zázvor
0.5 pl. Jemnozrnná sůl
100 g Hladká mouka
25 g Kukuřičný škrob
1 pl. Kypřicí prášek do pečiva
160 g Strouhaná mrkev
40 g Sekané vlašské ořechy
0.5 Pomeranč (kůra)
100 g Smetanový sýr typu Philadelphia®
25 g Moučkový cukr
0.5 pl. Tekutý vanilkový extrakt
2 pl. Jádra vlašských ořechů
Příprava
Fáze 1 /5
Vejce a cukr vyšlehejte v míse do pěny. Přidejte olej, smetanu, koření a sůl. Smíchejte mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek do pečiva. Když je těsto hladké, přidejte nastrouhanou mrkev, nasekané vlašské ořechy a pomerančovou kůru.
Fáze 2 /5
Použijte dortovou formu o velikosti přiměřené vzhledem k množství těsta. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o velikosti dna formy, kterou jste vymazali máslem. Vložte jej do formy a do formy nalijte mrkvové těsto.
Fáze 3 /5
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 4 /5
Mezitím si připravte polevu. Smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte 2 až 3 minuty do krémové konzistence. Odstavte a nechte vychladnout.
Fáze 5 /5
Po vychladnutí dort potřete polevou. Posypte ho zbývajícími ořechy.