Melounové želé
- Celková doba 3 hod. 16 min
- 15 min
Příprava - 1 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
6 os.
1 Vodní meloun
100 g Moučkový cukr
8 g Agar-agar
1 Citronová šťáva)
Čokoládové lupínky
Příprava
Fáze 1 /7
Meloun rozkrojte napůl a poté lžící vydlabejte dužinu, vyhněte se propíchnutí melounu, který bude použit k uložení směsi. Vymačkejte citron.
Fáze 2 /7
Nalijte dužinu do mísy mixéru. Zavřete víko a rozmixujte.
Fáze 3 /7
Dužinu přeceďte přes jemné síto, abyste odstranili semínka.
Fáze 4 /7
V misce smíchejte cukr a agar-agar.
Fáze 5 /7
Dužinu nalijte do hrnce se směsí cukru/agaru a citronovou šťávou. Vařte 30 sekund, míchejte metličkou. Dužinu nechte vychladnout.
Fáze 6 /7
Na plech na pečení použijte kruh nebo hliníkovou fólii k umístění a stabilizaci půlek melounu a poté na ně rozprostřete dužinu. Dejte na 3 hodiny do lednice.
Fáze 7 /7
Nakrájejte půlky melounu a poté plátky ozdobte nugetami, abyste vytvořili trompe-œil (iluzi).