Lívance Crumpets
- Celková doba 2 hod. 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
5 g Sušené pekařské droždí
14 cl Mléko
50 cl Voda
230 g Mouka T45
230 g Mouka T55
5 g Sůl
1 čl Prášek do pečiva
1 pl. Ocet (bílý nebo jablečný)
Příprava
Fáze 1 /8
V misce rozpusťte droždí s mlékem a teplou vodou. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
Fáze 2 /8
Postupně přidávejte směs droždí, mléka a teplé vody a poté za stálého míchání přidávejte ocet, abyste získali hladkou, hustou pastu.
Fáze 3 /8
Mísu přikryjte čistou utěrkou a těsto nechejte na teplém a suchém místě 2 hodiny odpočívat. Těsto bude mít vytvořené bublinky, proto jej nehněťte.
Fáze 4 /8
Formičky na těsto o průměru 8 cm a výšce 2 cm vymažte máslem a pánev rozehřejte na střední teplotu. Vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.
Fáze 5 /8
Vložte formičky do pánve a do 3/4 nalijte těsto. Opékejte 2 minuty, dokud nebudou vršky lívanců pokryty otvory z bublinek a okraje nezačnou schnout.
Fáze 6 /8
Pomocí stěrky formičky otočte a opékejte další 2 minuty.
Fáze 7 /8
Vyjměte z formiček, lívance otočte a opékejte dalších 6 minut za pravidelného obracení.
Fáze 8 /8
Opakujte se zbývajícím těstem, dokud nevytvoříte všechny lívanečky.