Lívance Crumpets - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lívance Crumpets

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 2 hod. 20 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

4 os.

  • 5 g Sušené pekařské droždí

  • 14 cl Mléko

  • 50 cl Voda

  • 230 g Mouka T45

  • 230 g Mouka T55

  • 5 g Sůl

  • 1 čl Prášek do pečiva

  • 1 pl. Ocet (bílý nebo jablečný)

Příprava

Fáze 1 /8

V misce rozpusťte droždí s mlékem a teplou vodou. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.

  • 5g Sušené pekařské droždí
  • 14cl Mléko
  • 50cl Voda
  • 230g Mouka T45
  • 230g Mouka T55
  • 5g Sůl
  • 1čl Prášek do pečiva

Fáze 2 /8

Postupně přidávejte směs droždí, mléka a teplé vody a poté za stálého míchání přidávejte ocet, abyste získali hladkou, hustou pastu.

  • 5g Sušené pekařské droždí
  • 14cl Mléko
  • 50cl Voda
  • 230g Mouka T45
  • 230g Mouka T55
  • 5g Sůl
  • 1čl Prášek do pečiva
  • 1pl. Ocet (bílý nebo jablečný)

Fáze 3 /8

Mísu přikryjte čistou utěrkou a těsto nechejte na teplém a suchém místě 2 hodiny odpočívat. Těsto bude mít vytvořené bublinky, proto jej nehněťte.

Fáze 4 /8

Formičky na těsto o průměru 8 cm a výšce 2 cm vymažte máslem a pánev rozehřejte na střední teplotu. Vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.

Fáze 5 /8

Vložte formičky do pánve a do 3/4 nalijte těsto. Opékejte 2 minuty, dokud nebudou vršky lívanců pokryty otvory z bublinek a okraje nezačnou schnout.

Fáze 6 /8

Pomocí stěrky formičky otočte a opékejte další 2 minuty.

Fáze 7 /8

Vyjměte z formiček, lívance otočte a opékejte dalších 6 minut za pravidelného obracení.

Fáze 8 /8

Opakujte se zbývajícím těstem, dokud nevytvoříte všechny lívanečky.