Křehké sušenky ve tvaru srdce
- Celková doba 57 min
- 20 min
Příprava - 7 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavě šedá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
200 g Hladká mouka
100 g Cukr
100 g Studené máslo
2 Žloutky
2 sáček Balíčky vanilkového cukru
1 čl Červené barvivo
Příprava
Fáze 1 /10
Pomocí konečků prstů smíchejte v nádobě máslo s cukrem, moukou a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte pískovou texturu.
Fáze 2 /10
Přidejte žloutky a svižně hněťte těsto, dokud nevznikne hladká koule. Pokud je těsto příliš suché, přidejte lžíci vody.
Fáze 3 /10
Těsto rozdělte na dvě stejné části. Do jedné z nich přidejte červené barvivo a míchejte, dokud nebude barva jednotná.
Fáze 4 /10
Obě části těsta zabalte do potravinářské fólie a nechejte 30 minut odpočinout v lednici.
Fáze 5 /10
Pomocí válečku těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Pomocí vykrajovátek na sušenky ve tvaru srdce vykrajujte sušenky dvou různých velikostí.
Fáze 6 /10
Zkombinujte sušenky střídáním barev malých srdcí uvnitř velkých srdcí.
Fáze 7 /10
Sušenky umístěte na pečicí papír a do spotřebiče vybaveného podložkou. Dávejte pozor, abyste je nepokládali jednu na druhou a ponechali mezi nimi dostatek prostoru.
Fáze 8 /10
Spusťte proces pečení.
Fáze 9 /10
Zopakujte postup s ostatními sušenkami.
Fáze 10 /10
Před manipulací nechejte sušenky vychladnout, neboť za tepla budou křehčí.