Kynuté vafle - recept OptiGrill + | Tefal
Pavlína Lubojatzky (@lubojatzky_couple)
Recept od Pavlína Lubojatzky (@lubojatzky_couple)

Kynuté vafle

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 25 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

12 kusů

  • 360 g Hladká pšeničná mouka

  • 45 g Třtinový cukr

  • 6 g Sušené droždí

  • 2 špet. Sůl

  • 485 g Plnotučné mléko

  • 3 ks Vejce vel. M

  • 60 g Máslo

Příslušenství

  • Desky na vafle
    Desky na vafle
  • Desky na vafle XL
    Desky na vafle XL

Příprava

Fáze 1 /8

Suroviny necháme minimálně 30 minut v pokojové teplotě.

Fáze 2 /8

Ve střední míse smícháme mouku, cukr, sušené droždí a sůl.

  • 360g Hladká pšeničná mouka
  • 45g Třtinový cukr
  • 6g Sušené droždí
  • 2špet. Sůl

Fáze 3 /8

V míse s nálevkou metličkou promícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Do tekuté směsi přesypeme sypkou směs a metličkou promícháme.

  • 485g Plnotučné mléko
  • 3ks Vejce vel. M
  • 60g Máslo

Fáze 4 /8

Klidně můžete ve směsi nechat pár hrudek, nemusíte mít na 100 % homogenní směs.

Fáze 5 /8

Mísu pečlivě zakryjeme potravinářskou fólií a necháme těsto odpočívat přes noc.

Fáze 6 /8

Těsto vyjmeme z lednice, fólii odstraníme, do Tefal OptiGrillu vložíme pláty na vafle a zapneme manuální režim na teplotu WELL-DONE (Dobře propečený).

Fáze 7 /8

Těsto naběračkou nalijeme doprostřed každého otvoru na vafle a opékáme zhruba 2-3 minutky. Záleží, jestli preferujete vláčnější, anebo naopak křupavější vafle.

  • Desky na vafle

Fáze 8 /8

Vafle vyjmeme a servírujeme.