Künefe - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Künefe

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod.
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    45 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 400 g Moučkový cukr

  • 40 cl Voda

  • 1 kus Citron (kůra a dřeň)

  • 1 tyč. Skořicová tyčinka

  • 400 g Kadaif andělské vlasy

  • 200 g Rozpuštěné máslo

  • 300 g Mozzarella, nesolená a zjemněná vidličkou

  • 40 g Drcené pistácie

Příprava

Fáze 1 /9

Začněte přípravou sirupu: v hrnci přiveďte k varu vodu a bílý cukr s kůrou a dužinou z citronu a tyčinky skořice. Vařte 5 minut, jakmile se začne vařit. Poté sirup stáhněte z ohně a nechte vychladnout.

  • 400g Moučkový cukr
  • 40cl Voda
  • 1kus Citron (kůra a dřeň)
  • 1tyč. Skořicová tyčinka

Fáze 2 /9

Předehřejte si troubu na 200°C.

Fáze 3 /9

Vymažte máslem pánev o průměru 28 cm.

Fáze 4 /9

Jemně uvolněte prameny kadaïfu prsty, abyste je zjemnili. V misce smíchejte kadaïf s rozpuštěným máslem. Polovinu směsi rovnoměrně rozprostřete na pánev.

  • 400g Kadaif andělské vlasy
  • 200g Rozpuštěné máslo

Fáze 5 /9

Na máslem namazanou vrstvu kadaifu rozprostřete sýr. Přikryjte zbytkem kadaïfu a zatlačte dolů dlaní.

  • 400g Kadaif andělské vlasy
  • 200g Rozpuštěné máslo
  • 300g Mozzarella, nesolená a zjemněná vidličkou

Fáze 6 /9

Vložte pánev do trouby a sejměte rukojeť, pokud používáte pánev Ingenio.

Fáze 7 /9

Künefe pečte 40 minut při 200 °C, dokud nezíská krásně zlatavou barvu.

Fáze 8 /9

Künefe vyjměte z trouby a ještě horké je rovnoměrně pokapte vychladlým sirupem. Nechte 5-6 minut odstát, aby se sirup vstřebal.

Fáze 9 /9

Posypte drcenými pistáciemi a podávejte teplé künefe.

  • 40g Drcené pistácie