Kuřecí stroganoff
- Celková doba 22 min
- 5 minPříprava 
- 17 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
4 os.
- 400 g Kuřecí prsní řízky 
- 6 ks Žampiony 
- 2 ks Střední kyselé okurky 
- 1 ks Cibule 
- 1 lžička Mletá červená paprika 
- 0.5 lžíce Plnotučná hořčice 
- 0.5 lžíce Rajčatový protlak 
- Sůl 
- Mletý pepř 
- 150 ml Smetana ke šlehání 
- Olej 
- Voda 
- 1 lžíce Lák z okurek 
Příprava
Fáze 1 /7
Přichystejte si suroviny. Maso nakrájejte na kostičky, žampiony oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky, okurky nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Fáze 2 /7
Na oleji orestujte cibulku až zesklovatí. Poté přidejte žampiony a restujte. Na konci programu směs vyjměte z hrnce.
Fáze 3 /7
Do hrnce přidejte maso a restujte, dokud se ze všech stran nezatáhne. Osolte, opepřete a přidejte červenou papriku, za stálého míchaní chvilku opékejte (cca 5min.).
Fáze 4 /7
Maso podlejte vodou tak, aby bylo téměř ponořené a poduste cca 5 minut.
Fáze 5 /7
Přidejte hořčici, protlak, nakrájenou okurku a žampiony a společně povařte.
Fáze 6 /7
Přidejte smetanu a dle chuti trochu láku z okurek. Směs povařte cca 2 minuty.
Fáze 7 /7
Podávejte s rýží, tarhoňou nebo hranolkami.

