Kuřecí špízy Yakitori
- Celková doba 4 hod. 25 min
- 20 min
Příprava - 5 min
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
10 cl Mirin
10 cl Sladká sójová omáčka
6 cl Rýžový ocet
450 g Kuřecí prso
12 cm Dřevěná špejle
1 Jarní cibulka
1 pl. sezamové semínko
Příprava
Fáze 1 /5
Nalijte mirin, sójovou omáčku a ocet do hrnce. Vařte, dokud nezískáte sirupovou tekutinu.
Fáze 2 /5
Kuřecí prsa nakrájejte na 1,5 cm kostky. Na každou špejli napíchněte 5 kuřecích kostek. Umístěte špejle naplocho do nádoby a zalijte je polovinou omáčky. Nechte 4 hodiny marinovat v lednici.
Fáze 3 /5
Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.
Fáze 4 /5
Špízy grilujte a často otáčejte, dokud nebudou propečené (5 až 6 minut). Kuřecí špízy yakitori potřete zbylou omáčkou.
Fáze 5 /5
Ozdobte najemno nakrájenou jarní cibulkou a posypte sezamovými semínky.