Krevety na kari
- Celková doba 27 min
- 10 min
Příprava - 17 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
280 g Jasmínová rýže
200 g Cibule
300 g Čerstvé mango
400 g Syrové krevety
1 cm Čerstvý zázvor
2 Malé limetky
1 tyč. Citronová tráva
2 pl. Rostlinný olej
12 g Thajská žlutá kari pasta
40 cl Nízkotučné kokosové mléko
Čerstvý koriandr
Nasekané kešu oříšky
1 plá.
Příprava
Fáze 1 /6
Přiveďte vodu v nádobě k varu. Přidejte rýži a vařte na středním plameni po dobu uvedenou na obalu. Sceďte, dejte stranou a udržujte v teple.
Fáze 2 /6
Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Mango oloupejte a nakrájejte na 1cm kostky. Krevety opláchněte a oloupejte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Vymačkejte šťávu z 1 limetky. Druhou limetku rozpulte a tyto 2 poloviny nakrájejte na tenké plátky. Stonek citronové trávy nakrájejte na velké kousky.
Fáze 3 /6
Rozehřejte 25cm pánev na středním plameni a před přidáním surovin vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená. Na oleji restujte cibuli, citronovou trávu a zázvor asi 3 minuty. Přidejte kari pastu a kokosové mléko. Nechejte vařit asi 3 minuty.
Fáze 4 /6
Rozmixujte pomocí ručního mixéru nebo klasického mixéru. Omáčku přeceďte přes sítko nebo jemné sítko, dokud nebude zcela hladká.
Fáze 5 /6
Vraťte omáčku do nádoby a přidejte krevety a limetkovou šťávu. Nechejte 2 minuty opékat. Krevety by měly být růžové. Na konci přidejte na kostičky nakrájené mango.
Fáze 6 /6
Posypte lístky čerstvého koriandru, kešu oříšky a jarní cibulkou. Podávejte s plátky limetky a rýží.