Klasický cheesecake
- Celková doba 7 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 6 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
100 g Máslové nebo celozrnné sušenky
50 g Rozpuštěné máslo
350 g Krémový sýr typu Philadelphia®
1 Vejce
200 g Slazené kondenzované mléko
0.5 čl Přírodní tekutý vanilkový extrakt
Příprava
Fáze 1 /6
Rozdrobte sušenky. Dejte je do misky a přidejte rozpuštěné máslo (trochu másla si dejte stranou na vymazání nádoby). Dobře promíchejte vařečkou.
Fáze 2 /6
Použijte formu přiměřeně velkou vzhledem k množství těsta. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o velikosti dna formy, kterou jste vymazali máslem. Vložte jej do formy a nalijte na něj směs. Lžící ji důkladně přimáčkněte ke dnu.
Fáze 3 /6
Smetanový sýr dejte do nádoby. Rozmíchejte ho ručně nebo elektrickým šlehačem, aby měl hladkou a krémovou texturu. Přidejte po jednom vejce, poté kondenzované mléko a vanilku. Šlehejte při střední rychlosti, dokud není směs dokonale hladká. Šlehejte asi 2 minuty. Směs nalijte do formy na vrstvu rozdrobených sušenek.
Fáze 4 /6
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 5 /6
V případě potřeby pokračujte v pečení, dokud střed neztuhne. Formu opatrně vyjměte z přístroje a před vyklopením nechte koláč chladnout v chladničce po dobu 6–8 hodin.
Fáze 6 /6
Po vychladnutí podávejte s ovocnou omáčkou a červeným bobulovým ovocem.
