Jogurtový dort s borůvkami a limetkou
- Celková doba 1 hod. 7 min
- 20 min
Příprava - 47 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
6 os.
120 g Obyčejný jogurt
100 g Moučkový cukr
100 g Neutrální rostlinný olej
2 Vejce
1 Limetka
180 g Hladká mouka
50 g Kukuřičná mouka
6 g Prášek na pečení
80 g Borůvkový džem
25 g Čerstvé borůvky
10 g Moučkový cukr
100 g Čerstvé borůvky
Příprava
Fáze 1 /10
Troubu předehřejte na 170°C.
Fáze 2 /10
Do mísy mixéru nalijte jogurt, moučkový cukr, olej, vejce, kůru, šťávu, mouku, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva. Zavřete víko a mixujte na minimální rychlost po dobu 1 minuty.
Fáze 3 /10
Pomocí špachtle seškrábejte mísu po stranách.
Fáze 4 /10
Zavřete víko a mixujte při minimální rychlosti po dobu 30 sekund.
Fáze 5 /10
Směs nalijte do mísy, přidejte borůvky a jemně promíchejte.
Fáze 6 /10
Dortovou formu o rozměrech 25 x 11 x 5 cm vymažte máslem a moukou. Nalijte směs do formy.
Fáze 7 /10
Pečte 45 minut. V polovině vaření udělejte nožem uprostřed podél celé délky zářez.
Fáze 8 /10
Špičkou nože zkontrolujte, zda je dort hotový, měl by vyjít čistý. V případě potřeby pečte ještě několik minut.
Fáze 9 /10
Dort vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 10 /10
V hrnci na mírném ohni zahřejte džem a na chvíli přiveďte k varu. Poté lžící jemně rozetřete džem po povrchu dortu. Naaranžujte borůvky, lehce je vmáčkněte do džemu a okraj dortu posypte moučkovým cukrem.