Zdravá quinoa s česnekem, petrželí a houbami - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zdravá quinoa s česnekem, petrželí a houbami

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 30 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 2 strou. Česnek

  • 2 Červené cibule

  • 400 g Mixované houby

  • 2 pl. Petržel

  • 45 cl Voda

  • 1 kostka Zeleninový bujón

  • 1 pl. Řepkový olej

  • 200 g Quinoa

  • Sůl, pepř

  • 2 pl. Strouhaný parmezán

Příslušenství

  • Rendlík
    Rendlík
  • Pánev
    Pánev

Příprava

Fáze 1 /6

Oloupejte a nakrájejte česnek a cibuli. Houby omyjte a nakrájejte na plátky. Petržel opláchněte a nasekejte. Zahřejte vodu v hrnci a rozpusťte v ní zeleninový bujón v kostce.

  • 2strou. Česnek
  • 2 Červené cibule
  • 400g Mixované houby
  • 2pl. Petržel
  • 45cl Voda
  • 1kostka Zeleninový bujón

Fáze 2 /6

Rozehřejte pánev a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červené barvy. Na řepkovém oleji orestujte cibuli a česnek po dobu 5 minut.

  • 2strou. Česnek
  • 2 Červené cibule
  • 1pl. Řepkový olej

Fáze 3 /6

Přidejte quinou a dobře promíchejte.

  • 200g Quinoa

Fáze 4 /6

Přidejte vývar na pánev. Vařte na nízkém ohni 20 minut.

Fáze 5 /6

Přidejte houby a vařte, dokud se vývar zcela nevstřebá, přibližně 15 minut.

  • 400g Mixované houby

Fáze 6 /6

Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte parmezán a petržel.

  • Sůl, pepř
  • 2pl. Strouhaný parmezán