Grilované papriky v octě
- Celková doba 4 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Velké červené papriky
2 Stroužky česneku
5 pl. ocet z červeného vína
1 pl. Moučkový cukr
10 pl. Extra panenský olivový olej
4 pl. Čerstvá petržel
2 pl. Jemné kapary v octě
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /5
Začněte umytím a sušením paprik.
Fáze 2 /5
Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Do pánve dejte dvě lžíce oleje a přidejte celé papriky. Vařte 10 minut, pravidelně otáčejte. Dejte je do nádoby stranou.
Fáze 3 /5
Zatímco papriky chladnou, připravte si marinádu. V misce smíchejte červený vinný ocet, olivový olej, mletý česnek, cukr, sůl, pepř a petržel.
Fáze 4 /5
Papriky před podáváním nechte alespoň 4 hodiny marinovat v lednici, aby se chutě dobře propojily.
Fáze 5 /5
Papriky podávejte v octě jako předkrm nebo přílohu. Těsně před podáváním přidejte do paprik kapary v octě.